Testrup Højskole - Skriv - Højskole med skrivelinje
Skrivelinjen

Skriv på Testrup Højskole

Vi tror ikke, man kan lære at skrive eller blive forfatter på en skole. Det kræver personlig vilje, mod og talent. Men gennem kvalificeret kritik kan du blive bedre til at vurdere, hvad der holder eller ikke holder, når du skal finde din egen måde at skrive på. 
Skriv på Testrup Højskole

På skrivelinjen forsøger vi hele tiden at skubbe dig i nye retninger, så teksterne bliver ved med at overraske både dig selv og os. Du vil få mange forskellige skriveøvelser og blive ansporet til at folde dine idéer ud, konkretisere, komprimere, skrive om, skrive videre og gentænke det, du troede, du havde gang i.

Mens du går på skrivelinjen, er du en del af det litterære miljø i Danmark. Vi læser de bedste forfattere, vi blander os i debatten, vi besøger forlag og skriveskoler – og vi laver smukke bøger og fede oplæsningsarrangementer mv. 

Uanset om du har ambitioner eller bare vil prøve det af, bliver det, du laver, taget seriøst. Vi sætter i det hele taget barren højt, og vi forventer, at folk kommer med engagement og med et mod på at udfordre sig selv. Ellers er det ikke sjovt! 

Få afprøvet talentet

Der er mange myter om forfattere og en del blaserthed og sværmeri og falske forestillinger. På skrivelinjen lægger vi blasertheden på hylden. Vi er her for at skrive! Du bliver udfordret, provokeret og opmuntret, og du vil få mulighed for at finde ind til dét, du brænder for i et inspirerende miljø sammen med andre, der har samme interesse. Du kan med andre ord komme i gang med at skrive og få afprøvet dit talent!

Struktur og forløb

På skrivelinjen har vi tolv ugentlige undervisningstimer. Vi laver skriveøvelser for at komme i gang, og vi har tekstlæsning og –kritik i plenum, altså med hele holdet og på tomandshånd med læreren. Undervisningen tilrettelægges som intensive forløb blandt andet i forskellige genrer, lyrik, prosa, dramatik, dagbog, hybrid og i forskellige tematiske kredse: erindring, queer, galskab, natur. Som forfatter skriver man aldrig ind i et helt tomt rum, men ind i det virvar af stemmer der allerede er der. Derfor er det helt afgørende, at man også læser, hvis man vil skrive. Løbende bliver du præsenteret for den allerbedste helt nye, ældre, kanoniserede og mindre kendte litteratur!

Vi laver bøger

På skrivelinjen publicerer vi vores egne bøger. Vi laver blandt andet nogle små hæfter, et A3-ark foldet tre gange = 16 sider — et format, vi er meget glade for! Næsten alle kan lave sådan en bog. Det er overkommeligt, men på samme tid er det udfordrende, fordi det er et rigtigt værk, der kræver, at man har en ide med det og har styr på sådan noget som komposition, genre, tematik mv. Vi laver også antologier for hele holdet, som bliver bundet smukt ind af en bogbinder i Aarhus. Skrivelinjens udgivelser bliver altid præsenteret ved fine receptioner, hvor vi ser skarpe ud, og hvor der er oplæsning og salg af bøgerne!

Forfattere der har gået på skrivelinjen

Katrine Buchhave Andersen, Gry Stokkendahl Dalgas, Johan Davidsen, Simon Dencker, Jonas Eika, Caspar Eric, Chresten Forsom, Kristina Nya Glaffey, Ida Marie Hede, Ida Holmegaard, Sanne Munk Jensen, Josefine Klougart, Dennis Gade Kofod, Lea Korsgaard, , Jacob Lassen, Maja Lee Langvad, Eva Marie Lund, Signe Olesen Maxen, Mads Mygind, Josefine Graakær Nielsen, Signe Langtved Pallisgaard, Andreas Pedersen, Simon Holm Pedersen, Stine Pilgaard, Dy Plambeck, Martin Snoer Raaschou, Olga Ravn, Laura Ringo, Louise Rosengreen, Theresa Salomonsen, Christoffer Ugilt, Theis Ørntoft.

Undervisere

Christian Dorph
Christian Dorph
Underviser på skrivelinjen og i skriveværkstedet. Cand.phil. i dansk og uddannet på Forfatterskolen. Debut som forfatter i 1992 med digtsamlingen 'Et stykke tid'. Modtog Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 1996. Christian har skrevet 12 bøger, digte og romaner og har været formand for forlaget Arena. I 2005 udsendte han kriminalromanen 'Om et øjeblik i himlen', skrevet sammen med forlagschef Simon Pasternak, Gyldendal. Fjerde bind i serien, ’Tal til mig’, udkom i 2015. Bøgerne er oversat til syv sprog og solgt til filmatisering. Christian har, også sammen med Pasternak, skrevet radiohørespillet ’Kom ind i min drøm’ (DR 2018), som blev hædret med en special mention ved Prix Europa. I 2021 udkom Christians bog ’Jeg slog min far ihjel’ (Gyldendal).
Pernille Abd-El Dayem
Pernille Abd-El Dayem
Underviser på skrivelinjen. Pernille er uddannet fra Forfatterskolen 2012. Hun debuterede med den anmelderroste Inden for Revet, Gyldendal 2015. For romanen June, Gyldendal 2018, modtog hun Micheal Strunge-prisen 2019 og Blixenprisen for årets litterære talent 2019. Pernille har desuden skrevet tekster til diverse tidsskrifter og platforme - Herunder tekst til Allons-y, billedkunstneren Hannah Heilmanns TV-Kunst talkshow på DRK. Pernille har været redaktør på Forlaget Arenas serie Donna Wood-genskrivninger.
Ingrid Nymo
Ingrid Nymo
Underviser på skrivelinjen. Ingrid var selv elev på Testrup Højskole i foråret 2013. I 2016 afgang fra Talentskolens Forfatterlinje – Dansk Center for Kunstnerisk Talentudvikling, Næstved. Ingrid har siden 2011 jævnligt haft poesi trykt i danske litterære tidsskrifter og er desuden redaktør på tidsskriftet HverMandag. Ingrid udgav i 2021 sin debutroman Kloster på forlaget Kronstork.
Rasmus Daugbjerg
Rasmus Daugbjerg
Underviser på skrivelinjen og i valgfaget læseværksted. Rasmus er uddannet fra Forfatterskolen i København og den svenske forfatterskole Biskops Arnö. Han debuterede i 2021 med den anmelderroste roman Rygtet, som blev shortlistet til Munch-Christensen debutantpris. Rasmus laver desuden musik i soloprojektet Väsner.
Tilmeld dig her
Sommer på Testrup Højskole?
Vil du deltage i et af Testrup Højskoles sommerkurser?