Psykologi - Valgfag - Testrup Højskole
Valgfag

Psykologi

Psykologi forsøger at give os et videnskabeligt sprog for vores indre liv. Den forsøger så at sige at sætte vores subjektive oplevelser ind et objektivt system. Men kan det lade sig gøre?

I valgfaget psykologi skal vi undersøge, om teorien stemmer overens med vores egne livserfaringer. Fremgangsmåden er både teoretisk og praktisk. På baggrund af en teoretisk introduktion til psykologiske begreber og teorier vil vi sammen designe og udføre eksperimenter for at teste, om teorien holder og for at mærke den på egen krop.

Vi kan arbejde med emner som personlighed, gruppedynamik, hukommelse, angst, bevidsthed eller andre emner, som vi finder interessante. Måske skal vi undersøge, hvordan det føles at være introvert eller ekstrovert. Måske skal vi til Aarhus og udføre sociale eksperimenter. Måske skal vi prøve at blive mere bevidste om vores bevidsthed. Det er op til dig.

Til sidst i hvert forløb vil vi diskutere, om teorien stemmer overens med vores praktiske undersøgelser samtidig med, at vi reflekterer over emnets betydning for vores eget liv.

Underviser

Kasper Hjort

Kasper Hjort

Underviser på teaterlinjen og i valgfaget psykologi. Kasper er uddannet skuespiller fra William Esper Studio i New York og cand.psych. fra Aarhus Universitet. Kasper arbejder desuden som skuespiller på TV, teater og på forskellige uddannelsessteder.
Sommer på Testrup Højskole?
Vil du deltage i et af Testrup Højskoles sommerkurser?