Valgfag

Læseværksted

I valgfaget læseværksted dykker vi ned i dansk, nordisk og international litteratur.

Som læsere af skønlitterære værker og tekster sidder vi som regel stille, mens verden bevæger sig omkring os. Men også i læsningen har vi en krop, et miskmask af fysik og bevidsthed, der bliver påvirket af det, den konfronteres med

Hvad gør ordene ved os? Hvordan kan vi bære det læste med os ud i den støvede virkelighed? Kan det få os til at handle og tænke anderledes? Og hvad gør vi ved det, vi læser? I læseværkstedet skal vi ikke bare afkode en forfatters intention eller et værks ’betydning’. Læseværkstedet er et rum, hvor vi taler sammen om litteraturen og på den måde åbner det skrevne for sanserne, tankerne og vores bevidsthed om forholdet mellem kunsten, os selv og den verden, vi lever i.

Undervejs kommer vi til at læse med både vores sanser og vores hoveder. Vi oversætter og skriver også lidt selv for på den måde at være i en tæt samtale med det, vi læser. Vi diskuterer detaljer, sprog og stil, og vi forholder os til en spraglet vifte af værker og tekster fra forskellige tider, genrer og sprogområder.

Underviser

Mathilde Ravn Melvang

Mathilde Ravn Melvang

Underviser på skrivelinjen og i valgfaget læseværksted. Mathilde var elev på Testrup Højskole i efteråret 2013. Cand. Mag. i litteraturhistorie og dramaturgi. Mathilde skriver både skønlitteratur og litteraturkritik og er redaktør på tidsskriftet Hvermandag og på Litteraturmagasinet Standart, der i 2017 blev tildelt Brandes-prisen for litteraturkritik.
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.