Testrup Højskole - Valgfag - Genopdagelsen
Valgfag

Genopdagelsen

Friluftsliv på Testrup Højskole

Kom med og genopdag barndommens fantasifulde og legende tilgang til naturen. Genopdag naturens værdi for dig i din hverdag og oplev, hvordan den giver dine sanser frit spil til at vandre uden mål eller retning. Genopdag naturen som et kreativt rum, hvor du kan finde inspiration til dit kunstneriske virke. Genopdag naturens æstetik gennem musik, kunst og litteratur. Vi vil benytte os af en bred vifte af æstetiske udtryksformer, som en slags værktøjskasse, der vil sætte os i stand til at tage naturen ind og forholde os til den med hvert vores udgangspunkt. Vi skal blandt andet bygge huler ud af naturens materialer, udforme leransigter, bygge stenvarder, tegne træer og lytte til musik, mens vi ligger i skovbunden. Målet er ikke at skabe flot kunst eller at dygtiggøre os inden for kunstarterne, for på faget er det processen, der er i fokus. Det er naturen, og vores forbindelsen til den, som er i centrum. De kreative projekter er blot en måde at sætte vores sanser og følelser i spil og derigennem forholde os til naturen.

Underviser i genopdagelsen

Nikolaj Voldum Ahlburg

Nikolaj Voldum Ahlburg

Lærer i fagene genopdagelsen, gå og naturdannelse. Elev fra Testrup Højskole i foråret 2011. Cand. scient i Biologi fra Aarhus Universitet og friluftvejleder fra Universitet i Sørøst-Norge og forfatter til bogen Naturdannelse.
Følg os på instagram

Er du nysgerrig på livet på Testrup Højskole? På vores instagram kan du løbende følge med i fortællinger fra hverdagen på højskolen.