Kunstlinjen er både et praktisk og et teoretisk fag, hvor du bruger dine hænder, din krop og dit hoved. På kunstlinjen bliver du bedre til at skabe værker, der kommunikerer et budskab, hvad enten det er en følelse eller en stemning, en personlig historie, en undren eller et politisk budskab. Vi ser kunsten som et felt, der bidrager til verden, og potentielt har berøring med alle områder i livet.
Kunstlinjens undervisning kredser om værkarbejdet og gennem vores forskellige forløb, lærer du et udvalg af medier, materialer og kunstformer at kende. Vi arbejder både med fælles øvelser, individuelle idéer og eksperimenter, hvor processen er i fokus. Efter hvert forløb har vi gennemgang, hvor vi deler og oplever hinandens værker.
Udover at skabe værker finder vi inspiration og research i teoretiske oplæg, artists talks og besøger gallerier og museer i Aarhus og andre steder i landet.
På kunstlinjen har vi plads til alle både uerfarne og erfarne. Uanset om du har ambitioner om at fortsætte med at lave kunst efter højskolen, eller bare vil prøve det af, bliver det, du laver, taget seriøst.
På kunstlinjen har vi bygget undervisningen op omkring en række medie- og værkstedsbaserede forløb, der hver varer to til fire uger. Udvalget af forløb afspejler den nationale samtidskunstscene og tæller blandt andet maleri, skulptur, installation, performance, analog fotografi, grafik, video og tegning. Udbuddet af forløb varierer fra årgang til årgang, og oftest deler vi linjen i to hold på et forløb. Du kan derfor ikke nå at prøve det hele, men vil altid have noget at vælge imellem. Til at undervise har vi vores faste undervisere, men får derudover besøg af gæstelærere, som i undervisningen tager udgangspunkt i deres egen kunstpraksis. Både undervisere og gæstelærere er selv udøvende kunstnere.
Formidling af sit værk til en modtager er en stor del af at lave kunst, og vi arbejder derfor også med præsentationen af kunstværkerne. Mødet mellem beskueren og værket er en vekselvirkning, hvor du kan teste, hvordan dine værker resonerer hos modtageren. På den måde får du mulighed for at blive bedre til at kommunikere din kunstneriske vision.
Igennem et ophold på Testrup Højskole arrangerer vi forskellige udstillinger og visninger både for resten af højskolens elever og for inviterede gæster. Vi står selv for alt det praktiske med at bygge, installere og ophænge værkerne, ligesom vi selv arrangerer ferniseringen, PR og invitationer.
Undervisningen er knyttet til fagværkstederne i det nyrenoverede Kunstens Hus. Lokalerne tæller blandt andet et stort lyst atelier, billedkunstlokale til blandede medier, grafikrum med trykpresse, lysstudio, keramikværksted samt mørkekammer. Som elev på kunstlinjen oplæres du i at bruge værkstederne, som derefter er til rådighed gennem hele dit højskoleophold.
Kunstlinjen har varierende materialer til rådighed og salg afhængigt af planlagte forløb og elevønsker.
Værkstederne har åbent 24/7, så du har adgang til det i fritiden.
Vil du opleve kunstlinjen, inden du beslutter dig for et højskoleophold? Den 1. oktober kan du være med en dag på kunstlinjen og opleve undervisningen, snakke med elever og undervisere og være med til frokost. Helt gratis.
Tilmeld digVil du opleve kunstlinjen, inden du beslutter dig for et højskoleophold? Den 1. oktober kan du være med en dag på kunstlinjen og opleve undervisningen, snakke med elever og undervisere og være med til frokost. Helt gratis.
Tilmeld dig