Køn, krop og kultur - Valgfag - Testrup Højskole
Valgfag

Køn, krop og kultur

Vi har givetvis alle en krop. Men vi er ikke altid klar over, hvad den betyder for vores opfattelse af os selv, og hvordan andre ser på os og vores position i verden. Hvad betyder det for dit kærlighedsliv, hvordan du ser ud? For dine idéer om lykke? For dine valg og muligheder? Nogle er smerteligt opmærksomme på dette hver eneste dag. Andre oplever, at de lever i et samfund, hvor vi alle er lige. Alt det skal vi dykke ned i på valgfaget køn, krop og kultur.

Vi vil med med hjælp fra kulturens mange udbud (filosofi, taler, kunst, musik, litteratur etc.) undersøge, hvilke forestillinger og forventninger, der knytter sig til bestemte kroppe både før og nu. Vi vil gå til emnet, os selv og hinanden fra de mest objektive tinder til det mest subjektivere indre. Alt fra Hegel, Litterotica, økonomisk teori til memes, vil indgå i vores undersøgelse og bidrage til vores diskussioner om de erfaringer, der har formet vores syn på køn, etnicitet, seksualitet, skønhed, klasse, retfærdighed og frihed. Og så vil vi tillade os sammen at turde drømme om fremtidens fællesskaber, for vi mister trods alt først os selv når vi mister hinanden.

Underviser

Tone Grosen Dandanell

Tone Grosen Dandanell

Underviser på filosofilinjen og i valgfaget køn, krop og kultur. Cand. Mag. i filosofi og teologi fra Aarhus og Københavns Universiteter. Tone har beskæftiget sig intensivt med blandt andet Kierkegaard og kønsfilosofi.
Kom til onlinemøde om efteråret 2023

Har du spørgsmål til efteråret 2023 så deltag i vores onlinemøde 7. juni kl. 19.00, hvor du kan møde en nuværende elev