Musiklinjen

Musik på Testrup Højskole

På Testrup Højskoles musiklinje vil vi udfordre dig som musiker og sangskriver. Vi synes en god musiker er åben, kreativ og disciplineret.
Musik på Testrup Højskole

Når vi spiller musik på Testrup Højskole har fællesskabet høj prioritet, men du vil også opleve en udstrakt grad af frihed: hvilke hold du vælger undervejs, hvilket instrument du har lyst til at spille på, og hvordan du formidler din rolle som musiker/sanger. Lærerne er selvfølgelig stærkt til stede i øvelokalet og udgør en faglig mur, du til enhver tid kan spille bold op af. Musiklinjen består af to hovedspor: sammenspil og sangskrivning. Du kan skifte spor flere gange undervejs. Dertil kommer diverse workhops. Du vil også komme til at spille en del koncerter – i mindre og større skala. Kom og spil musik med os på Testrup Højskole!

sammenspil

Sammenspil er musiklinjens vigtigste fokus. Fælles musikudøvelse rummer kræfter, der skubber, lokker, provokerer og fryder. Kropslige og emotionelle dynamiske effekter man ikke kan sætte i spil alene. Derfor er det spændende at spille musik med andre – hvad enten man er begynder eller rutineret, spiller pop, funk eller balkan. I praksis handler det for dig om at finde ind til den rolle, der giver mest mening for musikken i øvelokalet.

Sangskrivning

At komponere eller skrive musik kan være som at knække en hård nød. Andre gange er man i flow. Disse yderpunkter og alt
derimellem skal vi udforske via øvelser og benspænd i sangskrivning/komposition. Holdene er åbne for alle – både nybegyndere og mere erfarne. Der er mange elever, som her får lukket op for deres kreative talenter.

workshops

Ved siden af de to hovedspor vil der løbende være forskellige støttefag for eksempel hørelære, improvisation, studieteknik, rytmisk træning og sangteknik.

Soloundervisning

Har du ekstra overskud, kan du tilkøbe dig soloundervisning i klaver, guitar og sang (og hvis der er nok interesse: bas, trommer og saxofon). Du tilmelder dig efter ankomst direkte hos pågældende lærer.

Undervisere

Anne-Grethe Severinsen
Anne-Grethe Severinsen
Underviser på musiklinjen og i valgfaget popkor. Uddannet i musikvidenskab. Har spillet og sunget i forskellige sammenhænge, fra bigband til balleband, over Vocal Line til klassisk kor. Musikalske fokusområder: korledelse og -arrangement, sangskrivning og kreative processer, vokalarbejde, rytmisk træning, pop og r’n’b med stor lyd, hiphop, jazz, groove. Og i øvrigt alt hvad der er god fælles energi på. Forsøger ihærdigt at opdyrke en bigbandtradition på Testrup.
Thomas Zeuthen
Thomas Zeuthen
Underviser på musiklinjen samt i faget kammerkor. AM’er fra Vestjysk Musikkonservatorium, suppleret med uddannelse på Center for Rytmisk Musik og Bevægelse i Silkeborg. Erfaren korleder, pianist og trompetist i div. orkestre. Når han ikke underviser i musik, dirigerer Thomas kor og kammerkor og arbejder til tider som instruktør og konsulent. Han er som regel at finde bag knapper og computere i skolens lydstudie.
Thorbjørn Krogshede
Thorbjørn Krogshede
Lærer på musiklinjen og i faget fysisk grundtræning. Cand.mag. i filosofi og musikvidenskab. Thorbjørns uddannelse udspringer af en livslang forelskelse i musikken som livsåbner. Han har tilbragt mange år på landevejene og i diverse pladestudier med bandet Under Byen og det postrock-inspirerede Thunderbear. Derudover har Thorbjørn komponeret musik til kortfilm, teater, højskolesange med mere. Højskolelivet udvikler en naturlig trang til fest, så balkan og elektronisk musik fylder meget i hans kompositoriske bevidsthed.
Thorbjørn er stærkt repræsenteret i den 19. udgave af højskolesangbogen

Valgfag

Udover dit linjefag på musiklinjen, kan du vælge tre valgfag, som du har hele opholdet igennem. Skemaet er bygget op således, at du har tre dage med linjefag, mens du er på dine valgfag mandag og torsdag.
Læs mere
Tilmeld dig her
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.