Valgfag

Analog foto

Fotografier taget på film og printet i mørkekammer har en helt særlig æstetik over sig, som nærmest ikke kan sammenlignes med de digitale billeder, vi ellers er vant til. I valgfaget analog foto skal vi arbejde med de gammeldags teknikker og skabe billeder, der kan være både poetiske, kornede og drømmende eller skarpe, kontrastede og dokumentariske.

Konkret vil du i analog foto lære at fotografere på film, fremkalde negativer og printe billeder på papir i mørkekammer. Undervejs arbejder vi med forskellige fotografiske genrer såsom portrætter og landskaber, men der vil altid være plads til at eksperimentere og til at vælge de motiver, du selv er interesseret i. I starten vil det tekniske fylde en del, men efterhånden vil fokus ligge på indhold og det personlige udtryk. Vi skal derfor også løbende se og kommentere på hinandens billeder.

Vi starter fra scratch, så alle er velkomne – uanset om man har brugt et analogt kamera før eller ej. På kort tid er man selvkørende i mørkekammeret, som man som elev altid har adgang til.

 

Er du interesseret i andre kreative fag, kan du tage et kig på billedkunst, keramik og vores kunstlinje.

Underviser

Lotte Bækgaard

Lotte Bækgaard

Underviser på kunstlinjen og i valgfaget analog foto. Lotte er uddannet i Fine Art Photography fra The Glasgow School of Art og arbejder til dagligt som billedkunstner. Udover fotografi beskæftiger hun sig med skulptur, installation og performance, og har bl.a. udstillet på KH7 artspace samt performet på Den Frie Udstillingsbygning, KØN og Kunsten.
Læs mere
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.