Valgfag

Arkitektur

Arkitektur handler om at lære at se. Ikke bare se arkitekturen “derude”, men om at kunne se og genkende tankerne bag, mulighederne ved land-skabet og hvor den lykkes eller sågar fejler.

Valgfaget Arkitektur på Testrup Højskole arbejder med en bred definition af arkitektur, da det væsentlige her ikke blot er den storslåede eller gode arkitektur, men en forståelse af arkitektur i det hele taget og hvad der sker, når vi mennesker omformer landskabet og skaber særlige rum. For at blive klogere på arkitekturen går vi tværfagligt til værks og får hjælp fra blandt andet filosofien, æstetiske og kunstteoretiske retninger, kunsthistorien, men også sådan noget som planlægnings- og bygeografiske teorier.

På faget skal vi stifte bekendtskab med forskellige arkitekter og deres værker, diverse retninger som har dannet skole og derudover arbejde med emner såsom rum, æstetik og bæredygtighed.
Nok er faget teoretisk anlagt, men vi skal i høj grad også ud at se noget fed arkitektur og selv prøve at omsætte teori til virkelighedsnære eksempler.

Underviser

Jacob Dichmann Nørgaard

Jacob Dichmann Nørgaard

Underviser på filosofilinjen og i valgfagene achtung!, arkitektur og volley. Cand.mag i idéhistorie og geografi samt BA i litteraturhistorie. Studieophold ved American University of Beirut og Université Catholique de Lille. Jacob har et indgående kendskab til modernitetens og Fandens idéhistorie.
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.