På keramiklinjen arbejder vi først og fremmest i materialerne: vi lærer leret at kende, udvikler glasurer og eksperimenterer med materialegenbrug.
Vi fordyber os ved drejeskiven, mens vi centrerer, kommer helt i flow og glemmer verden for en stund. Vi mærker lerets bløde plasticitet mellem fingrene og oplever solens kys på vores kinder til duften af bål, mens vi laver brændinger under åben himmel.
Undervejs har vi flere spændende forløb i keramik, som hver især er med til at give dig en dybere forståelse for, hvad keramikkens forunderlige verden er for en størrelse.
Nogle gange bygger vi stort, andre gange laver vi mindre genstande. En gang imellem glemmer vi leret helt og lærer andre materialer at kende, som vi bagefter hiver ind i keramiklokalet i et stort vidunderligt virvar af materialer, teknikker og begejstring.
Med plads til 14 elever på keramiklinjen på Testrup Højskole giver vi plads til den faglige sparring, rum til at eksperimentere og tid til at drøfte udtryk og design med underviserne.
Når du har keramik på Testrup Højskole, lærer du at forholde dig til de ting, du sætter i verden. Det gør vi både gennem designforløb, hvor form og funktion er helt centralt, i samtaler om æstetisk bæredygtighed og gennem eksperimenter med genbrug af overskudsmaterialer.
Det er muligt at vælge keramik som linjefag fra foråret 2025 og på de efterfølgende hold. Se datoer og priser for vores kommende hold her.
På keramiklinjen tager vi udgangspunkt i en stor materialenysgerrighed. Det er i materialerne, vi sanser. Vi indsamler materialer rundt om skolen og genbruger overskudsmaterialer, eksperimenterer og ser, hvor vores nysgerrighed bringer os hen. Måske opdager vi en ny glasur, et spændende udtryk eller en ny måde at gøre noget på. Hvem ved?
Vi arbejder med en nysgerrighed på verden omkring os, hvor designforståelse spiller en stor rolle. Vi undersøger, hvad et godt design er og lærer, hvordan vi kan blive i en designproces, hvor vi undersøger og eksperimenterer, inden vi går videre til udformning af et færdigt produkt. Måske laver vi øvelser med egen krop og undersøger, hvorfor og hvordan design påvirker os hver dag. Hvordan holder du om din kop?
Vi kommer rundt om de klassiske keramiske teknikker og lærer, hvordan de bruges bedst til det, vi vil skabe. Vi laver øvelser med forskellige teknikker og erfarer, hvordan et udtryk bliver, hvis vi drejer, pølser eller bruger pladeteknik. Vi afprøver også japanske teknikker som kerinuki – som betyder at grave ud – og vi sætter benspænd på. Kan man dreje uden at røre ved ydersiden?
Hvis du holder af at lave bål og arbejde udenfor, vil du elske vores forløb med primitive brændingsteknikker. Her pitbrænder vi i et hul i jorden eller laver smokefiring i en gammel olietønde. Her brændes med gas, brænde og organiske materialer, der sammen forvandler gråbeige lerskærver til smukke, sanselige og organisk dekorerede kunstværker.
Når du vælger keramiklinjen på Testrup Højskole, vælger du også at forholde dig til, hvad du sætter i verden. Vi lærer at forholde os kritisk til de ting, vi laver, inden vi brænder dem; vi genbruger vores ler; vi eksperimenterer med glasurrester og overskudsmaterialer og forsøger at sænke brændingstemperaturerne. Kort sagt, tænker vi så meget bæredygtighed ind, som vi kan.
I 2024 har vi indviet vores nye lokaler i Kunstens Hus, hvor keramiklinjen holder til sammen med kunstlinjen og teaterlinjen.
Vi råder over et veletableret keramiklokale med adgang til flere drejeskiver, to store ovne, extruder, pladerulle samt adgang til udendørs brændingsområde. I vores glasurrum har vi mulighed for at lave egne glasurer eller knuse materialer til glasureksperimenter.
Værkstedet har åbent 24/7, så du har adgang til det i fritiden.
Vil du høre om keramiklinjen, inden du beslutter dig for et højskoleophold? Den 26. september kan du komme forbi Testrup Højskole og høre om keramiklinjen. Du får en rundvisning på højskolen og i keramikværkstederne. Og så får du selv ler mellem fingrene, når keramiklærer Maja tager dig igennem et par teknikker. Du får også lejlighed til at snakke med elever og være med til frokost. Helt gratis.
Kan du ikke deltage 26. september, er du altid velkommen til at komme forbi en anden dag til en rundvisning.
Tilmeld digVil du høre om keramiklinjen, inden du beslutter dig for et højskoleophold? Den 26. september kan du komme forbi Testrup Højskole og høre om keramiklinjen. Du får en rundvisning på højskolen og i keramikværkstederne. Og så får du selv ler mellem fingrene, når keramiklærer Maja tager dig igennem et par teknikker. Du får også lejlighed til at snakke med elever og være med til frokost. Helt gratis.
Kan du ikke deltage 26. september, er du altid velkommen til at komme forbi en anden dag til en rundvisning.
Tilmeld dig