Gå - Testrup
Valgfag

Vi skal ud og gå. Faget tager udgangspunkt i en lokal vandrerute gennem helt fantastisk og varieret natur med høje, bøgeskove, vandløb, søer og lysåbne enge. Hver eneste uge vil vi gå den samme rute i solskin, vind og regn, og sammen opleve forandringen, når årstiderne skifter og naturen forandrer sig. Vi skal opleve ruten på alle tidspunkter af døgnet – morgen, aften, nat og dag. Vi skal arbejde med sansning af ruten ved at skærpe og hæmme forskellige sanser og opøve fornemmelsen af rum, sted og retning. På den måde vil vi lære ruten og os selv at kende, vi vil knytte os til ruten, og den vil blive en del af jer og jeres ophold på Testrup. Faget lægger vægt på ro, refleksion, fordybelse og nærvær. Det kan være et ånderum og en tænkepause fra livet på højskolen, som godt kan gå lidt hurtigt nogle gange.

Underviser

Mathias Overgaard Jacobsen

Mathias Overgaard Jacobsen

Underviser i valgfagene naturdannelse og gå. Uddannet Kaospilot og BA i nanoscience fra Aarhus Universitet. Mathias er udover underviser på Testrup formand i foreningen Natur Retur, freelance naturformidler og underviser på Silkeborg Højskole.
Følg os på instagram

Er du nysgerrig på livet på Testrup Højskole? På vores instagram kan du løbende følge med i fortællinger fra hverdagen på højskolen.