Valgfag

Myter

Myter er et nyt valgfag på Testrup Højskole.

Vi udforsker stjernehimlens myter fra de gamle grækere/romere og fra den nordiske mytologi, som en måde at blive klogere på nogle af de kulturer og folk, der har præget vores egen kultur og på den måde blive klogere på os selv, og den kultur vi tilhører.

Med snitning omsætter vi myterne og historierne i en skabende, kreativ proces. Vi finder fordybelse, sanselighed og deler den simple glæde ved at skabe noget med hænderne. Vi giver myterne et fysisk udtryk i træ. På den måde bliver de mere end blot en fortælling og får mulighed for at “komme en tur gennem kroppen”.

Bålet er måske den allerældste fællesmenneskelige praksis. I over en million år har mennesker på tværs af kultur, tid og geografi samledes om bål for varme og beskyttelse, for madlavning og samvær, for at udveksle historier og for at stirre ind i flammernes glødende indre. Bålet er dermed den perfekte ramme for vores udforskning.

Målet med faget er dermed ikke at opbygge færdigheder i snitning, men snarere at vi igennem omsætningen af myter og fortællinger til et kunstnerisk produkt opdager nærheden til de kulturer, der ligger til grundlag for vores samfund og at vi gennem bålet og nattehimlens stjerner kommer lidt tættere på det almenmenneskelige på tværs af kultur og tid.

Underviser

Mathias Overgaard Jacobsen

Mathias Overgaard Jacobsen

Underviser i valgfagene dialog, myter og naturdannelse samt på filosofilinjen. Uddannet Kaospilot og BA i nanoscience fra Aarhus Universitet og arbejder som freelance naturformidler.
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.