Under canvasdugen på skolens tipi, samles vi rundt om et knitrende bål for at videreføre en ældgammel praksis. Vi fortæller myter fra og om vores forfædre. Den nordiske mytologi, fortæller os om rejser til kanten af verden, altings begyndelse, konkurrencer i styrke, druk og ædeevne, om de farlige jætter og de gode, men lige så farlige aser. Kort sagt fortæller de om vikingernes vilde, rå og magiske kultur. Måske de kan lære os noget om, hvor vores fælles idéer, overbevisninger og normer kommer fra.
Vi omsætter myterne gennem hånd og krop i en skabende, kreativ proces ved at snitte i træ og give myterne et fysisk udtryk i et totem.
Fordybelse, sanselighed og den simple glæde ved at skabe noget med hænderne bliver samlende elementer i valgfaget.
Målet med faget er dermed ikke at opbygge færdigheder i snitning, men snarere at vi – igennem omsætningen af myter og fortællinger til et kunstnerisk produkt – opdager nærheden til en af de kulturer, der ligger til grundlag for vores samfund og kultur og at vi gennem bålet, fortællingerne og en skabende praksis kommer lidt tættere på noget almenmenneskeligt på tværs af kultur og tid.