Filosofi - Valgfag - Testrup Højskole
Valgfag

Filosofi

Livsfilosofi

På valgfaget filosofi arbejder vi med de store filosoffer. De er ofte blevet kritiseret for at befinde sig i et elfenbenstårn højt hævet over os andre, men store filosofiske tanker skal ikke måles på, hvor vanskelige de er at forstå. De skal måles på deres evne til at ramme os dér, hvor livet er på spil.

Døden er for filosofien ikke bare et faktum i en fjern fremtid; det er noget, der præger dit liv nu. Valget er ikke bare et livsvilkår; det er følelsen af angst, der rammer dig i maven og gør dig åndeløs. Ondskab er ikke bare modsætningen til det gode; det er afstanden du skaber til de mennesker, du ikke ønsker at forstå. Kærligheden er ikke kun smukke ord; det er fortroligheden mellem mennesker, der oplever den samme verden. Sproget er ikke blot de ord, du bruger; det er den måde, du lever på. Selv et ord som Gud, der hos det moderne menneske ofte virker ligegyldigt og fremmed, kan filosofien – hvis den læses rigtigt – gøre levende og vedkommende.

Filosofi handler ikke kun om livet – det handler om dit liv, og det er bevæbnet med dine og mine erfaringer, at vi tager kampen op med de støvede filosoffer.

Underviser

Tobias Hjertmann Laursen

Tobias Hjertmann Laursen

Underviser på filosofilinjen og i valgfaget filosofi. Elev på Testrup Højskole i efteråret 2009. Cand.mag. i filosofi i 2017 med ophold på Tübingen Universität i Tyskland. Tobias har beskæftiget sig indgående med Martin Heideggers forfatterskab.
Kom til onlinemøde om efteråret 2023

Har du spørgsmål til efteråret 2023 så deltag i vores onlinemøde 7. juni kl. 19.00, hvor du kan møde en nuværende elev