Valgfag

Mad

I valgfaget mad skærper vi dine færdigheder i køkkenet og lægger op til refleksion, snak og debat om madens historie, etik og kultur. Og så sætter vi den nutidige madlavning og dens tendenser i perspektiv.

Undervisningen knytter teori og praksis om madlavning tæt sammen. Du kan forvente at begå dig mere selvsikkert og øvet i et køkken efter deltagelse i faget. Eksempler på temaer i undervisningen kunne være: grundlæggende teori og øvelse i at lave mad ud fra de fem grundsmage, de klassiske saucer og mayonnaise, udbening og tilberedning af fisk og kød, ristning og blanding af krydderier samt hjælp til madlavning på et SU-budget og gode råd til at undgå madspild.

Underviser

Nina Lind Balslev
Nina Lind Balslev
BA i Kunsthistorie samt Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet. Optaget af at skabe og formidle en stærk madkultur, der respekterer den gastronomiske kulturarv og skaber plads til bæredygtige fornyelser. Køkkenleder siden 2014 og underviser i valgfaget mad.
Thomas Lilleris
Thomas Lilleris
Er uddannet kok fra Den Gyldne Hane i Kolding i 2011. Efter et par års ansættelse på Fuglsangcenteret i Fredericia, blev han ansat som kok på Testrup Højskole. Thomas er uddannet i det danske klassiske køkken og det er også her hans madhjerte er. Thomas underviser i valgfaget mad.
Nynne Kjærulff Utoft
Nynne Kjærulff Utoft
Uddannet slagter i 1996 fra Slagter Grønvall i Bredballe. Nynne forsyner højskolen med en bred vifte af hjemmelavet charcuteri som i overvejende grad stammer fra små kødproducenter i nærområdet. Hun har en indgående interesse for det bæredygtige køkken med lokale og sæsonbetonede råvarer. Underviser i valgfaget mad.
Ugekursus på Testrup Højskole

Kom på en uges højskole og fordyb dig i filosofi, folkemusik og skrivning.