Artikel, Portræt

Kom indenfor på værelserne

Vil du se, hvordan vi bor på Testrup Højskole? Se med her, hvor vi byder dig indenfor på fire elevværelser.

AMANDA, IDA OG ANNA, Værelse 41 i FOLKEHJEM

Amanda (tv), Ida (m) og Anna (th) på deres værelse i Folkehjem

 1. Hvor bor I og med hvem?

Vi bor på værelse 41 i Folkehjem, og hedder Ida (skriv 19 år), Amanda (teater 19 år) og Anna (kunst 20 år)
Ida bor på hemsen og Amanda og Anna nedenunder.

 1. Hvordan bruger I værelset og hvordan er jeres forhold til hinanden?

Vi var fra start af meget enige om, at værelset skulle være et sted, hvor man kunne få ro og trække sig, hvis man havde bruge for det. Vi har primært brugt værelset til at slappe af og lade op, men har også holdt hyggelige roomieaftener sammen. Der har vi snakket og drukket te.
Vi har været gode til at give hinanden plads og været gode til at tale sammen, hvis nogen havde brug for det. Selvom vi ofte er spredt i løbet af dagen, og har været sammen med en masse forkellige mennesker, har vi altid kunne mødes og snakke om stort og småt, når vi alle tre har været på værelset.

 1. Hvad er godt at pakke til værelset?

Det er dejligt at have noget pynt med til værelset til at dække de store hvide vægge. Vi havde selv taget fotos og plakater med. Lyskæder og planter er også mega hyggeligt. Bedrollers er et must – der kan man putte alt muligt ned i, som man ikke vil have liggende fremme. Ellers var det bare vigtigt for os at få hængt ting op, sat garn frem og have snacks på hylderne for at føle os hjemme.

 1. Hvordan gør I, når I vil have ro og alenetid?

Det er forskelligt, hvad vi laver for at få et break. Ida kan godt lide at se serier, og Amanda og Anna tager ofte en lille lur om eftermiddagen. Derfor kan et par høretelefoner og ørepropper være godt at have med.

 

Se værelse 41 i FOLKEHJEM:

ESBEN, SIMON OG JONAS, Værelse 37 i FOLKEHJEM

Esben (tv) Simon (m) og Jonas (th) på deres værelse i Folkehjem

 1. Hvor bor I og med hvem?

Vi hedder Jonas, Simon og Esben og vi bor på værelse 37 i Folkehjem. Vi har alle Skriv som linjefag, men har forskellige valgfag. Til daglig laver vi forskellige ting, og kommer fra forskellige steder, men vi har allesammen været i gang med uddannelse, før vi startede på Testrup Højskole. Simon er 24, kommer fra Roskilde og har læst Psykologi, Esben er 29, kommer fra Aarhus og har læst Fysik og Jonas er 22, kommer fra København og læser Historie. Vi er allesammen taget på Testrup for at få et afbræk i vores hverdag.

 1. Hvordan bruger I værelset og hvordan er jeres forhold til hinanden?

Vi bruger værelset til praktiske ting, såsom at gå i bad og sove samt til at slappe af og hænge ud. Vi har et godt forhold til hinanden og er glade for, at vi er endt på værelse sammen. Værelset er en tryg base, hvor vi altid kan slappe af, læse, snakke, eller hvad vi har lyst til. Der er god stemning på værelset, og vi hygger os med hinanden, både på værelset og på resten af højskolens fællesarealer.

 1. Hvad er godt at pakke til værelset?

Vi er alle tre meget praktisk anlagte og har pakket så sparsomt, som vi kunne. Det betyder også, at der ikke var nogen af os som havde taget pynt med til værelset. Vi har sidenhen købt planter og plakater, så værelset er blevet mere personligt, men det kan anbefales at tage noget pænt med til værelset allerede, når man starter.

 1. Hvordan gør I, når I vil have ro og alenetid?

Både ro og alenetid kan være guld værd på en højskole, hvor der altid er sker sjove ting, som man kan tage sig til. Et godt sted kan være på værelset hvor der ikke kommer alle mulige mennesker forbi. Vi er alle tre glade for at læse, og har brugt læsning på værelset som en mulighed for at koble af.

 

Se værelse 37 i FOLKEHJEM:

IDA og eva, Værelse 4 i SORGENFRI

Ida (tv) og Eva (th) på deres værelse i Sorgenfri

 1. Hvor bor I og med hvem?

Vi hedder Ida og Eva og bor på værelse 4 i huset Sorgenfri. Til hverdag har Eva kunst som linjefag og valgfagene: living yolates, læseværkstedet og analog foto. Ida har også analog foto som valgfag samt kammerkor og naturdannelse og som linjefag musik. Eva er 20 år gammel og kommer fra Odense, mens Ida er 19 og kommer fra Hjørring. Før højskolen har vi begge gået i gymnasiet og arbejdet op til vores højskoleophold.

 1. Hvordan bruger I værelset og hvordan er jeres forhold til hinanden?

Vi bruger især vores værelse til at slappe af og være lidt asociale som afbræk fra en meget social hverdag. Sammen kan vi godt lide at høre cd’er fra Evas cd-samling og se tegnefilm, inden vi skal sove. Værelset er et sted, hvor vi bare kan være Eva og Ida sammen, hvilket har gjort, at vi har udviklet et unikt forhold til hinanden og et dejligt roomieskab.

 1. Hvad er godt at pakke til værelset?

Ting som opbevaringskasser, kurve og bedroller har været en lifesaver i forhold til at skjule alt rodet. Derudover har vi været glade for at have en højtaler på værelset. Den har gjort rengøring af værelset en del sjovere. Ting som pynt er ikke en essential, men gør helt klart værelset hyggeligere. Det kan være ting som: planter, hyggelig belysning og alt der kan klistres op på væggene.

 1. Hvordan gør I, når I vil have ro og alenetid?

Værelset er et dejligt sted at koble af. Det, at se lidt Youtube eller læse en bog, har været en dejlig måde at få en pause på. Derudover er et langt, varmt bad også altid virkelig rart. Eva og jeg har som sagt også begge haft analog foto som valgfag og har nydt at tage i mørkekammeret og få fremkaldt vores billeder.

 

Se værelse 4 i Sorgenfri:

Helena, Værelse 46 i Tusindfryd

Augusta (tv) og Helena (th) på deres værelse i Tusindfryd

 1. Hvor bor du og med hvem?

Jeg bor i huset Tusindfryd sammen med Augusta og Caroline. Jeg er 21 år og går på kunstlinjen, Augusta er 22 år og går på filosofilinjen og Caroline er 22 år og går på skrivelinjen.

 1. Hvordan bruger du værelset og hvordan er dit forhold til dine roomies?

Jeg bruger værelset til at slappe af og lade op, hvis jeg har brug for en pause eller trænger til at være lidt med mig selv.

Mit forhold til mine roomies er godt. Vi er gode til at snakke sammen og gode til at hjælpe hinanden, hvis vi har brug for det. Vi snakker sammen, når vi er på værelset og har det tit sjovt, men kan også godt slappe af hver for sig, mens vi er der.

 1. Hvad er godt at pakke til værelset?

Jeg vil altid anbefale at tage noget personligt med, som man kan have stående – det gør virkelig meget for rummet. Jeg har for eksempel taget planter, lyskæde og billeder af mine venner hjemmefra, hvilket jeg synes gør rummet virkelig hyggeligt.

 1. Hvordan gør du, når du vil have ro og alenetid?

Jeg skriver eller siger til min roomies, at jeg lige tager en lur, eller at jeg er træt og har brug for at slappe af. Vi har lavet skilte, så når jeg sover hænger jeg et skilt op, hvor der står “Jeg sover” – så ved mine roomies, at de skal være stille. På den anden side står der “Jeg er her”, og så ved hun, at jeg er der (sover på hemsen), men at hun bare kan snakke.

 

Se værelse 46 i Tusindfryd:

Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.