Salat med spidskål, agurk og jordbær
Det skal du bruge, salat
400 g spidskål, vasket og snittet fint
1 agurk, vasket og skåret i tynde stave
1 bakke jordbær, vasket og skåret i halve og kvarte både
1 bundt forårsløg, vasket og skåret i tynde skrå skiver
1 potte rød skovsyre (Oxalis), klippet og skyllet nænsomt
Dressing
200 g jordbær, vaskede og stilken fjernet
0,5 dl smagsneutral olie, eks. solsikkeolie
0,25 dl lys sirup
0,25 dl æblecidereddike
1 spsk. grov sennep
0,5 tsk salt
0,5 tsk. groftkværnet peber
Sådan skal du gøre
Dressing
Kom alle ingredienser til dressingen op i en food processor eller skål med høje kanter og blend, indtil dressingen er cremet.
Smag til med eddike og sirup alt efter hvor modne dine jordbær er.
Salat
Læg spidskålen på et fad og dryp dressingen over.
Arranger agurk, jordbær og forårsløg ovenpå og læg til sidst den røde kløver på toppen af salaten.