Det skal du bruge
1 liter kærnemælk
4 helt friske æg eller pasteuriserede helæg
50 g sukker
Kornene fra 0,5 vaniljestang
1 usprøjtet citron, saft og skal
Sådan skal du gøre
Pisk æg, sukker og vanilje lyst og skummende.
Tilsæt kærnemælk og citronsaft og -skal og rør godt rundt. Sæt koldskålen i køleskabet og lad den trække smag fra citronen en time, før den serveres med de hjemmelavede kammerjunkere.
Ved servering kan lidt jordbærsirup dryppes ovenpå hver skål.
Det skal du bruge
75 g hvidt sukker
75 g rørsukker
2 æg
300 g hvedemel
50 g saltet smør
50 g frysetørrede bær i små tern
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
Sådan skal du gøre
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.
Pisk æg og de tre slags sukker lyst og luftigt.
Tilsæt det afkølede smør og rør rundt.
Bland hvedemel, bær, bagepulver og salt sammen og kom det i dejen.
Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovnvarme.
Rør dejen sammen og form den til tre lange stænger. Løft stængerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 30 minutter, eller indtil stængerne er gyldne.
Tag bagepladen ud af ovnen og skær øjeblikkeligt stængerne ud i en cm tykke skiver, mens de stadig ligger på bagepapiret. Skub dem lidt fra hinanden, så der kommer luft mellem stykkerne.
Sæt bagepladen ind i ovnen igen og bag kammerjunkerne i 15 minutter. Lad dem køle helt af, inden de kommes i en kagedåse med helt tætsluttende låg.