Opskrift

kærnemælkskoldskål og kammerjunkere med røde bær

Hemmeligheden bag en lækker koldskål er rigtig kærnemælk fra smørkærne samt rigeligt med æg, der piskes luftige med sukker. Kom hjemmebagte kammerjunkere med en frisk smag af røde bær ovenpå.

Koldskål

Det skal du bruge

1 liter kærnemælk 

4 helt friske æg eller pasteuriserede helæg

50 g sukker

Kornene fra 0,5 vaniljestang

1 usprøjtet citron, saft og skal 

 

Sådan skal du gøre

Pisk æg, sukker og vanilje lyst og skummende.

Tilsæt kærnemælk og citronsaft og -skal og rør godt rundt. Sæt koldskålen i køleskabet og lad den trække smag fra citronen en time, før den serveres med de hjemmelavede kammerjunkere. 

Ved servering kan lidt jordbærsirup dryppes ovenpå hver skål.

 

Kammerjunkere med tørrede bær

Det skal du bruge

75 g hvidt sukker

75 g rørsukker

2 æg

300 g hvedemel

50 g saltet smør

50 g frysetørrede bær i små tern

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

0,5 tsk. salt

 

Sådan skal du gøre

Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt af.

Pisk æg og de tre slags sukker lyst og luftigt.

Tilsæt det afkølede smør og rør rundt.

Bland hvedemel, bær, bagepulver og salt sammen og kom det i dejen. 

Tænd ovnen på 160 grader almindelig ovnvarme. 

Rør dejen sammen og form den til tre lange stænger. Løft stængerne over på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem midt i ovnen i 30 minutter, eller indtil stængerne er gyldne.

Tag bagepladen ud af ovnen og skær øjeblikkeligt stængerne ud i en cm tykke skiver, mens de stadig ligger på bagepapiret. Skub dem lidt fra hinanden, så der kommer luft mellem stykkerne. 

Sæt bagepladen ind i ovnen igen og bag kammerjunkerne i 15 minutter. Lad dem køle helt af, inden de kommes i en kagedåse med helt tætsluttende låg. 

Ledige pladser

Kunne du tænke dig at starte på Testrup Højskole? Vi har ledige pladser på efterårsholdet. Vælg mellem teater, filosofi, kunst, musik og skriv.

Du kan starte 8. august eller 12. september.