Praktisk Info

Hvordan ser højskolen ud?

Er du nysgerrig på, hvordan Testrup Højskole ser ud? Se med her, hvor vi præsenterer højskolens bygninger og lokaler.

KUNSTENS HUS

Kunstens Hus summer af kreativitet, for her holder teaterlinjen og kunstlinjen til.

Bygningen rummer en stor teatersal og en prøvesal til teaterlinjens undervisning og forestillinger. Salene bruges også til arrangementer, filmaftener, dans og træning.

Til kunstlinjen er der atelierer, keramikværksted og fotostudie.

Hovedbygning med foredragssal, undervisningslokaler og bibliotek

I hovedbygningen ligger højskolens administration med kontorer, lærerværelse og kopirum.

Her finder du også vores foredragssal, hvor vi mødes til morgensamlinger, sang, foredrag og undervisning.

Bygningen rummer desuden bibliotek og undervisningslokalerne: Tårnstuen, Østerlide og Loftet, hvor filosofilinjen holder til.

MUSIKHUS

I Musikhuset ligger Store sal, Lille sal, studie og øvelokaler, som primært bruges af musiklinjen.

Store sal bruger vi også hyppigt til arrangementer, koncerter, oplæsninger, dans, yoga og korte kurser. I Musikhusets foyer har vi desuden bordtennisbord.

Testrup Højskole 2

SKRIVEVÆRKSTEDER og analog foto

Til skrivelinjen har vi to skriveværksteder, som også indeholder et mindre bibliotek.

I samme bygning ligger et mørkekammer, som bruges af valgfaget analog foto og kunstlinjen.

GÅRDRUM

Gårdrummet ligger mellem Kunstens Hus, hovedbygningen, Spisesalen og skrivelinjens lokaler.

Her er bord-bænkesæt som benyttes til pauser og afslapning, undervisning eller måltider, som rykker udendørs på lune forårs- og sommerdage.

Somme tider holder vi også arrangementer i gårdrummet, og der er tradition for at samles omkring lindetræet, når vi siger farvel til et elevhold.

UDENDØRS AREALER

Højskolens bygninger er omkranset af grønne arealer. Vi har parker, som vi i daglig tale kalder haver. Her er gamle, høje træer, græsplæner, talerstol, højbede, volleybane, fodboldmål, bålsted, shelter, æblelund, tipi, sauna og terrassen “Verdens ende”.

Vores underdørs arealer bruges både til undervisning, hygge og afslapning i hverdag og weekend, og ved større arrangementer som for eksempel Grundlovsdag eller festivaler.

SPISESAL OG KØKKEN

I Spisesalen samles vi hver dag til alle måltider: morgenmad, frokost, eftermiddagssnack, aftensmad og mokost i weekenderne. Spisesalen bliver også brugt til arrangementer, festmiddage, undervisning og til at hænge ud sammen.

I køkkenet er vores køkkenmedarbejdere i fuld gang dagen igennem, men også eleverne har ansvar i forbindelse med den daglige bordopdækning, opvask og rengøring i Spisesalen. I weekenderne bliver der i køkkenet stillet frem til, at eleverne kan lave pandekager, vafler, spejlæg mm. til mokost.

FUGLSANG

Fuglsang er elevernes opholdstue opbygget og indrettet af eleverne selv. Det er et fristed dekoreret med stemningsfulde lyskæder og planter, hvor eleverne samles i sofaerne til spil, snak og hygge.

Fuglsang ligger i samme bygning som elevhuset Nørregård.

ELEVHUSE

Højskolen har otte huse, der rummer husgrupperne: Sorgenfri, Glædens Hjem, Minde-Bo, Rolighed, Borgen, Nørregård, Folkehjem og Tusindfryd.

Læs mere om hvordan du skal bo og få et kig ind på værelserne her.

Ledige pladser

Kunne du tænke dig at starte på Testrup Højskole? Vi har ledige pladser på efterårsholdet. Vælg mellem teater, filosofi, kunst, musik og skriv.

Du kan starte 8. august eller 12. september.