Opskrift

Varme hveder

Bliv klar til store bededag med opskriften på varme hveder.

DET SKAL DU BRUGE

 

5 dl sødmælk

125 g saltet smør

1 kg hvedemel

85 g sukker

75 g gær

2 æg

1 spsk. stødt kardemomme

1 spsk. salt

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld den lune væske over i en stor røreskål. 

Tilsæt gær og rør rundt, til det er opløst.

Tilsæt de øvrige ingredienser – dog skal du starte med den halve mængde hvedemel. Rør alt godt sammen til en tynd dej. 

Tilsæt gradvist den sidste mængde hvedemel og fortsæt med at ælte, til du har en smidig, let klistret dej.

Lad dejen hæve overdækket til dobbelt størrelse.

Ælt dejen igennem og del den i 20 stykker, som hver formes til fine boller.

Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. For at få den karakteristiske firkantede form, skal bollerne sættes i lige rækker med en anelse mellemrum imellem hinanden. 

Lad bollerne hæve overdækket til de støder mod hinanden.

Tænd ovnen på 180 grader.

Sigt en anelse hvedemel over bollerne og bag dem i cirka 20 minutter.

Når bollerne er bagte, skal de køle helt af, inden de flækkes og ristes gyldne.

 

Download opskriften her.

Plads på vores nye keramiklinje?

Skal du have en plads på vores nye keramiklinje?

Start 12. januar eller 7. august.