5 dl sødmælk
125 g saltet smør
1 kg hvedemel
85 g sukker
75 g gær
2 æg
1 spsk. stødt kardemomme
1 spsk. salt
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Hæld den lune væske over i en stor røreskål.
Tilsæt gær og rør rundt, til det er opløst.
Tilsæt de øvrige ingredienser – dog skal du starte med den halve mængde hvedemel. Rør alt godt sammen til en tynd dej.
Tilsæt gradvist den sidste mængde hvedemel og fortsæt med at ælte, til du har en smidig, let klistret dej.
Lad dejen hæve overdækket til dobbelt størrelse.
Ælt dejen igennem og del den i 20 stykker, som hver formes til fine boller.
Læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir. For at få den karakteristiske firkantede form, skal bollerne sættes i lige rækker med en anelse mellemrum imellem hinanden.
Lad bollerne hæve overdækket til de støder mod hinanden.
Tænd ovnen på 180 grader.
Sigt en anelse hvedemel over bollerne og bag dem i cirka 20 minutter.
Når bollerne er bagte, skal de køle helt af, inden de flækkes og ristes gyldne.