Tofusalat med cornichoner og friterede kapers

Vi arbejder kontinuerligt med at udvikle vegetariske og veganske pålægstyper til den kolde frokost, så alle oplever en god variation i de typer pålæg, vi serverer. Denne tofusalat har både bid, sprødhed og en cremet konsistens, som binder de forskellige komponenter sammen.

 

DET SKAL DU BRUGE

  • 100 g tofu
  • 100 g almindelig eller vegansk mayonnaise 
  • 0,5 rødløg, fintsnittet
  • 0,5 syrligt dansk æble, fintsnittet
  • 50 g cornichoner, grofthakkede
  • 25 g kapers i lage
  • 5 stængler dild, finthakket både stængler og blade
  • 5 stængler persille, finthakket både stængler og blade 
  • 1 citron, saft og skal
  • Olie til fritering og stegning af tofu
  • Salt og peber

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Dræn kapers og dup dem tørre.

Skær tofuen ud i tern på 1 cm x 1 cm.

Kom olie på en pande og steg tofuternene, indtil de er gyldne. Krydr med salt og peber og lad dem køle let af.

Bland alt, bortset fra kapers, godt sammen og kom salaten op i en skål.

Varm olie op i en gryde med høje kanter. Når olien syder omkring bunden af en tændstik, sænkes kapers forsigtigt ned i gryden ved hjælp af en hulske. Tag dem op, når de har foldet sig ud som små, fine blomster, og læg dem på fedtsugende papir i fem minutter, indtil de drysses ovenpå salaten.

 

Tip: Du kan eksperimentere med at udskifte krydderurterne for at variere smagen eller for at bruge de urter, der måske gror i vindueskarmen eller ude i køkkenhaven. 

Tilmelding

Vil du sikre dig et højskoleophold på Testrup Højskole til efteråret? Eller en plads på et af vores sommerkurser? Så kan du tilmelde dig her.