Det er ikke altid ingredienslistens længde, der er afgørende for succes. Mens vi venter på forårets første grøntsager, henter vi smag og mæthed fra hele korn, en god bouillon, lækker bacon og nogle få, karakterfyldte grøntsager. Har du været i skoven og plukke ramsløg, kan du med held tilsætte et par fintsnittede blade til suppen, lige inden den serveres.
Skær bacon i en halv cm store tern.*
Svits baconen i en gryde i sit eget fedt. Tag ternene op, når de er stegt gyldne, men lad fedtet blive tilbage i gryden.
Rist perlebyg og løg i fedtet, til løgene er let transparente og tilsæt estragon, æbleeddike og bouillon. Lad suppen småkoge under låg i 15 minutter.
Når tiden er gået, fjernes estragonstilkene, og bladselleri og fennikel tilsættes.
Lad suppen småkoge i fem minutter, inden den smages til med salt, sukker, peber og eventuelt mere æbleeddike.
Server suppen sammen med de ristede bacontern og friske kviste fennikeltoppe.
*Er der svær på baconstykket, kan du med fordel skære det af og koge med i suppen som ekstra smagsgiver.