Opskrift

Spidskålssalat med jordbær, bacon og friske urter

Få højskolekøkkenets opskrift på spidskålssalat med jordbær, bacon og friske urter. En sommersalat der med lækre ingredienser, der er i sæson.

Det skal du bruge TIL SALATEN

  • 1 spidskål
  • 3 danske æbler
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt asparges
  • 1 bakke jordbær
  • 150 g tørsaltet bacon
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt kørvel

Det skal du bruge TIL DRESSINGEN

  • 1/2 dl estragoneddike
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. grov sennep
  • Salt og peber

 

Sådan gør du

1. SALATEN

  • Skær bacon i tern og rist det i ovnen ved 175 grader til den er sprød.
  • Skyl og rens grøntsagerne.
  • Spidskål snittes i cirka to mm tykkelse, æbler skæres i både, radiser skæres i kvarte, og jordbær halveres.
  • Pluk dild og kørvel og snit det fint.

 

2. DRESSINGEN

  • Alle ingredienser piskes sammen til en homogen masse og smages til med salt og peber.

 

3. SALATEN SAMLES

  • Læg spidskål i bunden efterfulgt af æbler, asparges, radiser, jordbær og bacon.
  • Kom dressing på salaten.
  • Pynt af med dild og kørvel.

 

 

Opskriften er udviklet af Nina Lind Balslev fra køkkenet på Testrup Højskole.

Foto: Line Beck.

Plads på vores nye keramiklinje?

Skal du have en plads på vores nye keramiklinje?

Start 12. januar eller 7. august.