Spidskålssalat med asparges og jordbær

Denne salat er sammensat efter de råvarer, der er på sit højeste i Danmark om sommeren. Salaten blev serveret som en del af en buffet til højskolens årlige grundlovsarrangement, hvor det bedste fra den tidlige sommer indgik i menuen til de mange gæster. Du kan vælge at servere sprødt stegt bacon ovenpå denne salat, hvis du vil give den mere fylde og smag.

 

DET SKAL DU BRUGE

Salat

  • 300 g spidskål, snittet fint
  • 3 danske, let syrlige æbler, 
  • skåret i tynde både
  • 1 bundt radiser, skåret i 
  • mindre stykker 
  • 4 grønne asparges, skåret i 
  • mindre stykker
  • 1 bakke jordbær, halverede
  • 1 bundt dild, hakket groft
  • 1 bundt kørvel, bladene plukket og stænglerne hakket fint
  • Evt. 150 g tørsaltet bacon

Dressing

  • 0,5 dl estragoneddike
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. grov sennep
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Dressing

Alle ingredienser piskes sammen til en homogen masse og smages til med salt og peber.

Salat

Læg spidskålen i bunden af et stort fad og læg dernæst æbler, asparges, radiser og jordbær ovenpå.

Kom dressing på salaten og pynt med dild og kørvel.

Hvis du ønsker bacon i salaten: Skær baconen i tern og rist dem på en pande indtil ternene er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir til de anrettes ovenpå salaten få minutter inden servering.

Hør Jacob præsentere spidskålssalaten med asparges og jordbær

 

Hør Jacob præsentere spidskålssalaten med asparges og jordbær

 

Tilmelding

Vil du sikre dig et højskoleophold på Testrup Højskole til efteråret? Eller en plads på et af vores sommerkurser? Så kan du tilmelde dig her.