Opskrift

Sandwich med teriyakimarineret and

Køkkenet kommer med deres bud på at, hvordan du kan bruge eventuelle rester fra din juleand.

Vi er gået ind i højsæsonen for and, gås og flæskesteg. Selvom vi på højskolen skærer ned på kødmængderne, kommer der fortsat en god økologisk and på bordet til særlige lejligheder. Køkkenet kommer derfor med deres bud på at bruge eventuelle rester, så den kostelige spise bliver nydt uden madspild. 

 

Det skal du bruge

4 gode sandwichbrød

200 g tilberedt andesteg (både lår og bryst kan bruges)

40 g salatblade, vasket

40 g grønkål, vasket og fintsnittet 

100 g saltede peanuts

1 dl teriyakisovs

1 dl mayonnaise 

0,5 dl andefedt, olivenolie eller kokosfedt

1 spsk. frisk ingefær, fintrevet  

1 fed hvidløg, finthakket

0,5 økologisk lime, saft og fintrevet skal 

 

Sådan skal du gøre 

  • Skær kødet i 0,5 cm tynde skiver. 
  • Varm fedtstoffet på en pande og tilsæt kød, teriyakisovs, ingefær, hvidløg og limesaft. Skru op for varmen og svits kødet, indtil marinaden har svøbt sig om kødet. Tilsæt limeskallen og vend kødet rundt. Lad det køle let af på panden.
  • Flæk bollerne og smør dem med mayonnaise. Er der marinaderester på panden, kan dette blandes med mayonnaisen, inden den smøres på bollerne. 
  • Kom salat og kål på bunden af brødene og læg de let afkølede skiver and ovenpå. Drys med peanuts og luk sandwichen. 
  • Server med det samme. 

 

Tip: I opskriften anvendes and, men en rest gås eller flæskesteg kan anvendes på samme måde. 

Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.