Varmrøget laks med knoldsellericreme - Testrup
Opskrift

Varmrøget laks med knoldsellericreme

Få en lækker opskrift på en forret med fisk fra højskolekøkkenet.

Det skal du bruge

  • 2 stykker varmrøget laks
  • ½ dl olivenolie
  • ½ stk. knoldselleri
  • 1 økologisk citron, både saft og fintrevet skal
  • 50 g saltet smør
  • 0,5 dl fløde
  • 2 stængler citrontimian, vasket og ikke ribbet
  • ¼ agurk
  • ½ bakke spirer, gerne rødbede- eller hvidløgspirer
  • 2 tsk. hele røde peberkorn
  • Salt

 

 

Sådan gør du

1. Creme

Skræl og skær knoldselleri i grove tern.

Kog ternene møre i en gryde med saltet vand og citrontimian. 

Når de er møre, hældes alt kogevandet fra og citrontimianstænglerne kasseres. 

Saft og skal fra en citron tilsættes sammen med smør og fløde, og alt blendes sammen, indtil konsistensen er meget cremet. 

Smag til med salt og sæt cremen koldt indtil anretning.

 

2. Laks

Tag halvdelen af det ene stykke laks og bræk det i mindre stykker.

Varm olien op i panden ved middel varme og rist laksestykkerne heri, indtil de bliver sprøde og let gyldne.

Lad stykkerne køle let af.

De resterende stykker laks brækkes i lidt større stykker.

 

3. Tilbehør

Agurken skæres i små stykker eller udstikkes som små kugler med et parisiennejern.

Spirerne skylles grundigt i koldt vand og dryppes godt af.

De røde peberkorn hakkes eller males i en morter til groft støv.

 

4. Samling af forretten

Bred knoldsellericremen ud på et fad.

Fordel de to slags laks oven på.

Læg agurk ind imellem laksen og fordel spirerne ovenpå.

Drys med støvet fra de røde peberkorn og server forretten med det samme.

 

Opskriften er udviklet af Nina Lind Balslev og Nynne Kjærulff Utoft fra køkkenet på Testrup Højskole

Foto: Line Beck

På højskole til januar?
Til januar afholder vi de to ugekurser Tag og skriv! og Åndens liv.