Skræl og skær knoldselleri i grove tern.
Kog ternene møre i en gryde med saltet vand og citrontimian.
Når de er møre, hældes alt kogevandet fra og citrontimianstænglerne kasseres.
Saft og skal fra en citron tilsættes sammen med smør og fløde, og alt blendes sammen, indtil konsistensen er meget cremet.
Smag til med salt og sæt cremen koldt indtil anretning.
Tag halvdelen af det ene stykke laks og bræk det i mindre stykker.
Varm olien op i panden ved middel varme og rist laksestykkerne heri, indtil de bliver sprøde og let gyldne.
Lad stykkerne køle let af.
De resterende stykker laks brækkes i lidt større stykker.
Agurken skæres i små stykker eller udstikkes som små kugler med et parisiennejern.
Spirerne skylles grundigt i koldt vand og dryppes godt af.
De røde peberkorn hakkes eller males i en morter til groft støv.
Bred knoldsellericremen ud på et fad.
Fordel de to slags laks oven på.
Læg agurk ind imellem laksen og fordel spirerne ovenpå.
Drys med støvet fra de røde peberkorn og server forretten med det samme.
Opskriften er udviklet af Nina Lind Balslev og Nynne Kjærulff Utoft fra køkkenet på Testrup Højskole
Foto: Line Beck