Om Testrup Højskole

Velkommen til Det Frie Akademi

Velkommen til Testrup Højskole

Testrup Højskole er en grundtvigsk højskole med traditioner tilbage fra skolens grundlæggelse i 1866. Højskolen ligger i det smukke østjyske landskab tæt på Marselisborgskovene og stranden – kun 20 minutter fra Aarhus Centrum.

På Testrup Højskole kan du vælge mellem fem linjefag: teater-, kunst-, musik-, filosofi- og skrivelinje og mere end 20 valgfag. Højskolens lærere og gæstelærere er engagerede og aktive forfattere, filosoffer, kunstnere og debattører.

Vi er stolte af vores køkken, som serverer bæredygtig mad af høj kvalitet, lavet fra bunden med lokale og økologiske råvarer. Vi begrænser kødforbruget og har et stærkt fokus på madspild. Vi engagerer os i klimaet, tager ansvar for den grønne omstilling og flyver ikke på studietur. Ved siden af undervisningen og måltiderne udfolder højskolelivet sig i vores hyggelige elevboliger, der ligger i skolens store have.

Slip glæden fri

Vi udforsker livet for livets skyld, og er ikke bundet af politiske eller religiøse dagsordner. Alle er velkomne! Det Frie Akademi er ikke noget, du skal bestå, men du kan måske blive klogere på, hvad du selv består af.

Vi lægger vægt på fri tænkning og insisterer på, at der skal være højt til loftet kunstnerisk og intellektuelt og mulighed for at eksperimentere med skæve indfald.

Det er begejstring og nysgerrighed, der skal drive værket. Det sker bedst, når vi slipper glæden fri og ikke er tvungent til at evaluere og vurdere os selv hele tiden. Derfor er frihed vigtigt for os.

Med ordet akademi peger vi på det akademiske og understreger, at vi tager fagene seriøst. Samtidig favner akademi den hjemlige stemning og atmosfære, der kendetegner Testrup Højskole.

Derfor kalder vi os Det Frie Akademi.

 

Jeg håber at se dig på Testrup Højskole.

Simon Axø, forstander

Man gengælder en lærer dårligt, hvis man bare forbliver eleven.
Friedrich Nietzsche
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.