Medarbejdere - Testrup

Medarbejdere

Simon Axø

Simon Axø

Forstander
Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab. Simon medvirker i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige debat som foredragsholder, debattør, skribent mv. Simon underviser desuden på filosofilinjen.
Rasmus Dyrvig Henriksen

Rasmus Dyrvig Henriksen

Viceforstander
Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Tidligere seniorrådgiver i det norske undervisningsministerium i Oslo. Rasmus har desuden undervist i videnskabsteori og politisk teori på Aarhus Universitet og underviser nu på filosofilinjen.
Ingrid Nymo

Ingrid Nymo

Underviser
Underviser på skrivelinjen. Ingrid var selv elev på Testrup Højskole i foråret 2013. I 2016 afgang fra Talentskolens Forfatterlinje – Dansk Center for Kunstnerisk Talentudvikling. Ingrid har siden 2011 jævnligt haft poesi trykt i danske litterære tidsskrifter og er desuden redaktør på tidsskriftet HverMandag.
Christian Dorph

Christian Dorph

Underviser
Underviser på skrivelinjen og i skriveværksted. Cand.phil. i dansk og uddannet på Forfatterskolen. Debut som forfatter i 1992 med digtsamlingen 'Et stykke tid'. Har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Christian har udgivet over ti bøger og hans forfatterskab spænder fra digte til krimier.
Pernille Abd-el Dayem

Pernille Abd-el Dayem

Underviser
Underviser på skrivelinjen og i faget læseværksted. Pernille er uddannet fra Forfatterskolen 2012. Hun debuterede med den anmelderroste Inden for Revet. For romanen June modtog hun Micheal Strunge-prisen 2019 og Blixenprisen for årets litterære talent 2019.
Caspar Eric

Caspar Eric

Underviser
Underviser på skrivelinjen. Cand.mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og tidligere elev på højskolen. Caspar står som digter bag flere udgivelser, blandt andet Nike (2015), Alt hvad du ejer (2018) og Jeg vil ikke tilbage (2020).
Thomas Zeuthen

Thomas Zeuthen

Underviser
Underviser på musiklinjen samt i kammerkor. Uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium, suppleret med uddannelse på Center for Rytmisk Musik og Bevægelse i Silkeborg. Erfaren korleder, pianist og trompetist i div. orkestre.
Anne-Grethe Severinsen

Anne-Grethe Severinsen

Underviser
Lærer på musiklinjen og i fagene store kor og musiktilvalg. Uddannet i musikvidenskab. Musikalske fokusområder: korledelse og -arrangement, sangskrivning, vokalarbejde, rytmisk træning, pop og r’n’b, hiphop, jazz, groove.
Thorbjørn Krogshede

Thorbjørn Krogshede

Underviser
Lærer på musiklinjen og i faget fysisk grundtræning. Cand.mag. i filosofi og musikvidenskab. Thorbjørns uddannelse udspringer af en livslang forelskelse i musikken som livsåbner. Han er tidligere medlem af bandet Under Byen. Thorbjørn har skrevet flere melodier til Højskolesangbogen.
Johannes Brandstrup

Johannes Brandstrup

Underviser
Underviser på musiklinjen og i faget sammenspil. Uddannet som sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i Rytmisk Musik og Bevægelse. Tidligere elev fra Testrup Højskole i foråret 2017. Johannes vil lege for alt i verden og det afspejler sig i hans fag, hvor fejl og mangler bliver til grin og mod.
Lars Koue Mogensen

Lars Koue Mogensen

Underviser
Underviser i keramik og på kunstlinjen. Uddannet på seminariet for Kunst og Håndværk i Kerteminde. Har i årenes løb medvirket i diverse udstillinger inden for keramik/skulptur og fotografi.
Link: lkm.dk
Hanne Matthiesen

Hanne Matthiesen

Underviser
Underviser i keramik, billedkunst og på kunstlinjen. Uddannet på Århus Kunstakademi. Hanne arbejder som keramiker og billedkunstner på sit eget atelier i Århus. Udstiller og holder workshops hjemme og internationalt.
Ida Fonslet

Ida Fonslet

Underviser
Underviser i keramik.
Michael Isling

Michael Isling

Underviser
Underviser på Kunstlinjen og valgfaget brætspil. Uddannet på kunstakademiet i Odense og København. Michaels kunst omhandler bl.a. menneskets forhold til naturen og han arbejder primært med maleri, installation og grafik. Har udstillet talrige steder i Danmark, fra Brands Klædefabrik og Århus Kunsthal til Skovsnogen i Herning.
Helle Sikjær

Helle Sikjær

Underviser
Cand.mag. i Dramaturgi, Teatervidenskab og Performancestudier fra Aarhus og Københavns Universitet. Har gået på Akademiet for Scenekunst "Den fysiske skuespiller" i Kbh., 2009.
Gitte Krogsbæk Schriver

Gitte Krogsbæk Schriver

Underviser
Bachelor i Æstetik og Kultur og i Musikvidenskab. Tidligere skuespiller i improvisationsgruppen "Alt på et Bræt". Arbejder til tider som instruktør, konsulent og underviser ved andre kulturelle institutioner og i erhvervslivet og fagbevægelsen.
Tone Grosen Dandanell

Tone Grosen Dandanell

Underviser
Underviser på filosofilinjen og i valgfaget køn, krop og kultur. Cand. Mag. i filosofi og teologi. Ph.d. studerende i filosofi ved Aarhus Universitet. Tone har beskæftiget sig intensivt med blandt andet Kierkegaard og kønsfilosofi.
Tobias Hjertmann Laursen

Tobias Hjertmann Laursen

Underviser
Underviser på filosofilinjen og i valgfaget livsfilosofi. Elev på Testrup Højskole i efteråret 2009. Cand.mag. i filosofi i 2017 med ophold på Tübingen Universität i Tyskland. Tobias har beskæftiget sig indgående med Martin Heideggers forfatterskab.
Jacob Dichmann Nørgaard

Jacob Dichmann Nørgaard

Underviser
Underviser på filosofilinjen og i valgfaget volleyball. Cand.mag i idéhistorie og geografi samt BA i litteraturhistorie. Studieophold ved American University of Beirut og Université Catholique de Lille. Jacob har et indgående kendskab til modernitetens og Fandens idéhistorie.
Johanna Malene Geiger

Johanna Malene Geiger

Underviser
Danser, performer og underviser på Testrup højskole i fagene dans, performance og living yolates. Uddannet danser fra Tanzfabrik Berlin, BA i Æstetik og Kultur fra AU, Cand.mag. fra Teatervidenskab og performancestudier. Certificeret Living Yolates underviser.
Nikolaj Voldum Ahlburg

Nikolaj Voldum Ahlburg

Underviser
Lærer i fagene genopdagelsen, gå og naturdannelse. Elev fra Testrup Højskole i foråret 2011. Cand. scient i Biologi fra Aarhus Universitet og friluftvejleder fra Universitet i Sørøst-Norge og forfatter til bogen Naturdannelse.
Andreas Bang Kirkegaard

Andreas Bang Kirkegaard

Underviser
Underviser i analog foto og fotografiske fortællinger. Uddannet fotojournalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Andreas arbejder, udover på Testrup Højskole, som freelancefotograf, samt med egne kunstfotografiske projekter.
Mathias Overgaard Jacobsen

Mathias Overgaard Jacobsen

Underviser
Underviser i valgfagene naturdannelse og gå. Uddannet Kaospilot og BA i nanoscience fra Aarhus Universitet. Mathias er udover underviser på Testrup formand i foreningen Natur Retur, freelance naturformidler og underviser på Silkeborg Højskole.
Susan Elmkjær

Susan Elmkjær

Oldfrue
Som én af skolens to oldfruer står Susan for rengøring og sørger for at skabe hjemligheden på skolen med friske blomster, interiør og stemningsskabende initiativer med eleverne i løbet af året.
Katrine Bach Andersen

Katrine Bach Andersen

Oldfrue
Som én af skolens to oldfruer står Katrine for rengøring og sørger for at skabe hjemligheden på skolen med friske blomster, interiør og stemningsskabende initiativer med eleverne i løbet af året.
Gitte Wind

Gitte Wind

Højskolesekretær
Gitte er skolens sekretær med ansvar for elevadministration. Gitte sidder klar ved telefonen og mailen, og det er hende du oftest møder først, når du ankommer til skolen. Du kan altid komme forbi kontoret til en snak med Gitte.
Line Beck

Line Beck

Kommunikationsmedarbejder
Line står for skolens kommunikation. Cand.scient. i Visuel Antropologi og uddannet naturterapeut. Arbejder med fotografi og visuel kommunikation og har undervist på ungdomsuddannelser med sin bog Feltarbejde. Forfatter til bogen Naturdannelse.
Anna Riisgaard Nielsen

Anna Riisgaard Nielsen

Kommunikationsmedarbejder
PR- og kommunikationsmedarbejder og underviser i faget podcast. Bachelor i filosofi og kandidat i analytisk journalistik fra Aarhus Universitet. Har tidligere arbejdet på Aarhus Universitet og som freelancejournalist.
Helle Ehlers

Helle Ehlers

Forretningsfører
Forretningsfører med ansvar for økonomi, løn og elevbetaling. Helle er også en af skolens mentorer. Helle sidder i Højskoleforeningens bestyrelse, hvor hun bidrager med sin erfaring om skoledrift og økonomi.
Torben Riis Meyer

Torben Riis Meyer

Pedel
Torben er uddannet tømrer. Pedellerne står for vedligeholdelse af skolen og tager kærligt hånd om de gamle bygninger. De hjælper også eleverne med sceneopsætning og assisterer til arrangementer på skolen. Torben har i flere år bygget scene for Vilhelmsborg festspil og Aarhus Studenterrevy.
Jesper Jelling

Jesper Jelling

Pedel
Pedellerne står for vedligeholdelse af skolen og tager kærligt hånd om de gamle bygninger. De hjælper også elever med sceneopsætning og assisterer til arrangementer på skolen. Jesper er nabo til skolen og springer til, hvis fyret sætter ud eller lyset er gået.
Nina Lind Balslev

Nina Lind Balslev

Køkkenleder
Køkkenleder. Nina er BA i Kunsthistorie samt Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet. Glæden ved madlavning førte videre til uddannelsen som ernæringsassistent. Under uddannelse var Nina i praktik i køkkenet, hvor hun har været ansat siden. Nina underviser i faget mad.
Nynne Kjærulff Utoft

Nynne Kjærulff Utoft

Souschef
Er ansat som slagter i køkkenet. Nynne underviser i faget mad og er uddannet slagter i 1996 fra Slagter Grønvall i Bredballe ved Vejle. Med bred erfaring indenfor al produktion af pålæg og kød er Nynnes spidskompetence "Mormorkøkkenet".
Thomas Lilleris

Thomas Lilleris

Køkkenmedarbejder
Er uddannet kok fra Den Gyldne Hane i Kolding i 2011. Efter et par års ansættelse på Fuglsangcenteret i Fredericia, blev han ansat som kok på Testrup Højskole. Thomas er uddannet i det danske klassiske køkken og det er også her hans madhjerte er. Thomas underviser i valgfaget mad.
Gry Anita Andreasen

Gry Anita Andreasen

Køkkenmedarbejder
Er handelsuddannet fra Erhvervsakademiet i Århus i 1997. Efter endt uddannelse arbejdede hun for Dansk Supermarked i 10 år og valgte så at skifte spor til køkken- og kantineområdet. Gry blev ansat som flexjobber i marts 2013 på højskolen.
Anette Ravn Jensen

Anette Ravn Jensen

Køkkenmedarbejder
Udlært som ernæringsassistent i 2003. Hun bor i Malling sammen med sin mand og deres to børn. I februar 2012 blev hun ansat i køkkenet som flexjobber.
Jonas Lystlund Christesen

Jonas Lystlund Christesen

Køkkenmedarbejder
Jonas er nyuddannet kok og har været ansat i køkkenet på Testrup Højskole siden september 2020. Jonas henter en del af sin inspiration i det asiatiske køkken og arbejder blandet andet med fermentering og misofremstilling. Hans force er blandet meget andet at se muligheder i rester, sæsonens frugter og grøntsager og at trylle smagen helt frem på tallerkenen.
Jacob Elving

Jacob Elving

Køkkenmedarbejder
Jacob er uddannet cater og har været ansat som gastronomisk medarbejder i køkkenet på Testrup Højskole siden januar 2020. Jacob har en utrættelig lyst til at udforske nye gastronomiske landområder og råvareanvendelser i køkkenet. Hans fokus hviler især på skiftende sæsoners råvarer, men også på at udfordre de råvarer der allerede er i huset, at se mulighederne i dem og få dem til at stråle.
Følg os på instagram

Er du nysgerrig på livet på Testrup Højskole? På vores instagram kan du løbende følge med i fortællinger fra hverdagen på højskolen.