Medarbejdere

Simon Axø

Simon Axø

Forstander
Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag. Har tidligere undervist i Politisk Teori og Idéhistorie på Statskundskab. Simon medvirker i radio- og tv-programmer om filosofiske emner og er en engageret stemme i den offentlige debat som foredragsholder, debattør, skribent mv. Simon underviser desuden på filosofilinjen. For henvendelse vedrørende foredraget "Nysgerrighedens Dannelseskraft", værtskab for sangaften, ordstyrer, paneldeltager el. lign skriv til axo@testrup.dk
Thomas Zeuthen

Thomas Zeuthen

Viceforstander
Viceforstander og underviser på musiklinjen samt i valgfaget kammerkor. Uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium, suppleret med uddannelse på Center for Rytmisk Musik og Bevægelse i Silkeborg. Erfaren korleder, pianist og trompetist i div. orkestre.
Christian Dorph

Christian Dorph

Underviser
Underviser på skrivelinjen og i valgfaget skriveværksted. Cand.phil. i dansk og uddannet på Forfatterskolen. Debut som forfatter i 1992 med digtsamlingen 'Et stykke tid'. Har modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat. Christian har udgivet over ti bøger og hans forfatterskab spænder fra digte til krimier.
Mathilde Ravn Melvang

Mathilde Ravn Melvang

Underviser
Underviser på skrivelinjen og i valgfaget læseværksted. Mathilde var elev på Testrup Højskole i efteråret 2013. Cand. Mag. i litteraturhistorie og dramaturgi. Mathilde skriver både skønlitteratur og litteraturkritik og er redaktør på tidsskriftet Hvermandag og på Litteraturmagasinet Standart, der i 2017 blev tildelt Brandes-prisen for litteraturkritik.
Lars Skinnebach

Lars Skinnebach

Underviser
Underviser på skrivelinjen og i valgfaget kalligrafi. Debuterede med digtsamlingen “Det mindste paradis” i 2000 og har siden udgivet 8 bøger med digte, kortprosa og dukketeater. Er uddannet fra og siden mangeårig lærer på Forfatterskolen. Er en del af performancekollektivet Gp&pls. Har desuden været redaktør på det litterære tidsskrift “Den Blå Port”, gæsteredaktør for “Victor B. Andersens Maskinfabrik” og medstifter af poesi- og modemagasinet “Sorg og Samfund”.
Anne-Grethe Severinsen

Anne-Grethe Severinsen

Underviser
Underviser på musiklinjen og i valgfaget popkor. Anne-Grethe er uddannet i musikvidenskab og sanger og musiker i adskillige kor og bands. Interesseområder: vokalarbejde, jazz, groove, sangskrivning, pop, folkemusik, bigband.
Thorbjørn Krogshede

Thorbjørn Krogshede

Underviser
Lærer på musiklinjen og i valgfaget fysisk grundtræning. Cand.mag. i filosofi og musikvidenskab. Thorbjørns uddannelse udspringer af en livslang forelskelse i musikken som livsåbner. Han er tidligere medlem af bandet Under Byen. Thorbjørn har skrevet flere melodier til Højskolesangbogen.
Frederik Meldgaard

Frederik Meldgaard

Underviser
Underviser i valgfaget sammenspil. BA i musikvidenskab og er ved at tage sin kandidat. Frederik spiller og arrangerer desuden både covernumre i et festorkester samt originalmusik.
Lars Koue Mogensen

Lars Koue Mogensen

Underviser
Underviser på kunstlinjen. Uddannet på seminariet for Kunst og Håndværk i Kerteminde. Har i årenes løb medvirket i diverse udstillinger inden for keramik/skulptur og fotografi. Lars er en af skolens mentorer.
Link: lkm.dk
Hanne Matthiesen

Hanne Matthiesen

Underviser
Underviser på kunstlinjen og i valgfagene keramik og billedkunst. Uddannet på Århus Kunstakademi. Hanne arbejder som keramiker og billedkunstner på sit eget atelier i Århus. Udstiller og holder workshops hjemme og internationalt.
Michael Isling

Michael Isling

Underviser
Underviser på kunstlinjen. Uddannet på kunstakademiet i Odense og København. Michaels kunst omhandler bl.a. menneskets forhold til naturen og han arbejder primært med maleri, installation og grafik. Har udstillet talrige steder i Danmark, fra Brands Klædefabrik og Århus Kunsthal til Skovsnogen i Herning.
Ida Fonslet

Ida Fonslet

Underviser
Underviser i valgfaget keramik. BA fra Aarhus Arkitektskole, studerende på Århus Kunstakademi og fokuserer på både håndværk, kunst og design i sin undervisning. Ida har desuden en stor passion for mad, og kan derfor også være at finde i skolens køkken, hvor hun har arbejdet siden 2014.
Helene Brøndsted

Helene Brøndsted

Underviser
Underviser i valgfaget dans. Danser, performer og fysioterapeut. Uddannet fra Iwanson school of contemporary dance, München. Certificeret pilatesunderviser og gyrokinesis underviser samt uddannet fysioterapeut fra VIA UC Århus N. Helene holder af at undersøge dans og bevægelse igennem kroppens mange muligheder for at udfolde sig kreativitet i samspil med andre og alene.
Lotte Bækgaard

Lotte Bækgaard

Underviser
Underviser på kunstlinjen og i valgfaget analog foto. Lotte er uddannet i Fine Art Photography fra The Glasgow School of Art og arbejder til dagligt som billedkunstner. Udover fotografi beskæftiger hun sig med skulptur, installation og performance, og har bl.a. udstillet på KH7 artspace samt performet på Den Frie Udstillingsbygning, KØN og Kunsten.
Helle Sikjær

Helle Sikjær

Underviser
Underviser på teaterlinjen. Cand.mag. i Dramaturgi, Teatervidenskab og Performancestudier fra Aarhus og Københavns Universitet. Har gået på Akademiet for Scenekunst "Den fysiske skuespiller" i Kbh., 2009.
Kasper Hjort

Kasper Hjort

Underviser
Underviser på teaterlinjen. Kasper er uddannet skuespiller fra William Esper Studio i New York og cand.psych. fra Aarhus Universitet. Kasper arbejder desuden som skuespiller på TV, teater og på forskellige uddannelsessteder.
Tobias Hjertmann Laursen

Tobias Hjertmann Laursen

Underviser
Underviser på filosofilinjen. Elev på Testrup Højskole i efteråret 2009. Cand.mag. i filosofi i 2017 med ophold på Tübingen Universität i Tyskland. Tobias har beskæftiget sig indgående med Martin Heideggers forfatterskab.
Jacob Dichmann Nørgaard

Jacob Dichmann Nørgaard

Underviser
Underviser på filosofilinjen og i valgfagene achtung!, arkitektur og volley. Cand.mag i idéhistorie og geografi samt BA i litteraturhistorie. Studieophold ved American University of Beirut og Université Catholique de Lille. Jacob har et indgående kendskab til modernitetens og Fandens idéhistorie.
Sille Kirketerp Berthelsen

Sille Kirketerp Berthelsen

Underviser
Underviser på filosofilinjen samt i valgfagene køn, krop og kultur og journalistik. Cand.mag. i Nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet med tilvalg i Journalistisk formidling på DMJX. Sille er forfatter til bogen Med hjertet og kussen i laser (2019) samt Manifest mod kageordning og andre krænkelser (2021). Mangeårig klummeskribent for Politiken og tidligere kulturjournalist ved nyhedsmediet Føljeton. Hun har desuden arbejdet med temaerne køn og krop både som journalist, skuespiller og manuskriptforfatter.
Nikolaj Voldum Ahlburg

Nikolaj Voldum Ahlburg

Underviser
Underviser i valgfagene genopdagelsen og gå. Cand. scient i Biologi fra Aarhus Universitet og friluftvejleder fra Universitet i Sørøst-Norge og forfatter til bogen Naturdannelse.
Mathias Overgaard Jacobsen

Mathias Overgaard Jacobsen

Underviser
Underviser i valgfagene dialog, myter og naturdannelse samt på filosofilinjen. Uddannet Kaospilot og BA i nanoscience fra Aarhus Universitet og arbejder som freelance naturformidler.
Gitte Wind

Gitte Wind

Højskolesekretær
Gitte er skolens sekretær med ansvar for elevadministration. Gitte sidder klar ved telefonen og mailen, og det er hende du oftest møder først, når du ankommer til skolen. Gitte er en af skolens mentorer.
Line Beck

Line Beck

Kommunikationsmedarbejder
Line står for skolens kommunikation. Cand.scient. i Visuel Antropologi og uddannet naturterapeut. Arbejder med fotografi og visuel kommunikation og har undervist på ungdomsuddannelser med sin bog Feltarbejde. Forfatter til bogen Naturdannelse.
Anna Riisgaard Nielsen

Anna Riisgaard Nielsen

Kommunikationsmedarbejder
Anna står, sammen med Line, for skolens eksterne kommunikation. Bachelor i filosofi og kandidat i analytisk journalistik fra Aarhus Universitet. Har tidligere arbejdet på Aarhus Universitet og som freelancejournalist.
Helle Ehlers

Helle Ehlers

Forretningsfører
Forretningsfører med ansvar for økonomi, løn og elevbetaling. Helle er en af skolens mentorer. Helle sidder i Højskoleforeningens bestyrelse, hvor hun bidrager med sin erfaring om skoledrift og økonomi.
Pernille Nygaard

Pernille Nygaard

Oldfrue
Som én af skolens to oldfruer står Pernille for rengøring og sørger for at skabe hjemligheden på skolen med friske blomster, interiør og stemningsskabende initiativer med eleverne i løbet af året. Pernille bor i Odder tæt på skov og strand, hvilket hun nyder godt af i sin fritid.
Susan Elmkjær

Susan Elmkjær

Oldfrue
Som én af skolens to oldfruer står Susan for rengøring og sørger for at skabe hjemligheden på skolen med friske blomster, interiør og stemningsskabende initiativer med eleverne i løbet af året. Susan er uddannet bioanalytiker, og er tidligere elev på Testrup Højskole i foråret 1995. Susan er desuden uddannet yogainstruktør og har sit eget yogastudie – og underviser i valgfaget yoga.
Torben Riis Meyer

Torben Riis Meyer

Pedel
Torben er uddannet tømrer. Pedellerne står for vedligeholdelse af skolen og tager kærligt hånd om de gamle bygninger. De hjælper også eleverne med sceneopsætning og assisterer til arrangementer på skolen. Torben har i flere år bygget scene for Vilhelmsborg festspil og Aarhus Studenterrevy.
Jesper Jelling

Jesper Jelling

Pedel
Pedellerne står for vedligeholdelse af skolen og tager kærligt hånd om de gamle bygninger. De hjælper også elever med sceneopsætning og assisterer til arrangementer på skolen. Jesper er nabo til skolen og springer til, hvis fyret sætter ud eller lyset er gået.
Nina Lind Balslev

Nina Lind Balslev

Køkkenleder
BA i Kunsthistorie samt Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet. Optaget af at skabe og formidle en stærk madkultur, der respekterer den gastronomiske kulturarv og skaber plads til bæredygtige fornyelser. Køkkenleder siden 2014 og underviser i valgfaget mad.
Nynne Kjærulff Utoft

Nynne Kjærulff Utoft

Souschef i køkkenet
Uddannet slagter i 1996 fra Slagter Grønvall i Bredballe. Nynne forsyner højskolen med en bred vifte af hjemmelavet charcuteri som i overvejende grad stammer fra små kødproducenter i nærområdet. Hun har en indgående interesse for det bæredygtige køkken med lokale og sæsonbetonede råvarer. Underviser i valgfaget mad.
Thomas Lilleris

Thomas Lilleris

Køkkenmedarbejder
Er uddannet kok fra Den Gyldne Hane i Kolding i 2011. Efter et par års ansættelse på Fuglsangcenteret i Fredericia, blev han ansat som kok på Testrup Højskole. Thomas er uddannet i det danske klassiske køkken og det er også her hans madhjerte er. Thomas underviser i valgfaget mad.
Gry Anita Andreasen

Gry Anita Andreasen

Køkkenmedarbejder
Er handelsuddannet fra Erhvervsakademiet i Aarhus i 1997. Efter endt uddannelse arbejdede hun for Dansk Supermarked i 10 år og valgte så at skifte spor til køkken- og kantineområdet. Gry blev ansat som flexjobber i marts 2013 på højskolen.
Jonas Lystlund Christesen

Jonas Lystlund Christesen

Køkkenmedarbejder
Jonas er nyuddannet kok og har været ansat i køkkenet på Testrup Højskole siden september 2020. Jonas henter en del af sin inspiration i det asiatiske køkken og arbejder blandet andet med fermentering og misofremstilling. Hans force er blandet meget andet at se muligheder i rester, sæsonens frugter og grøntsager og at trylle smagen helt frem på tallerkenen.
Jacob Elving

Jacob Elving

Køkkenmedarbejder
Jacob er uddannet cater og har været ansat som gastronomisk medarbejder i køkkenet på Testrup Højskole siden januar 2020. Jacob har en utrættelig lyst til at udforske nye gastronomiske landområder og råvareanvendelser i køkkenet. Hans fokus hviler især på skiftende sæsoners råvarer, men også på at udfordre de råvarer der allerede er i huset, at se mulighederne i dem og få dem til at stråle.
August Schorling Hemmingsen

August Schorling Hemmingsen

Køkkenmedarbejder
Har læst musikvidenskab på Aarhus Universitet, før han blev ansat i køkkenet i 2021. Augusts primære gastronomiske fokus er rettet mod det grønne køkken, hvor han arbejder hjemmevant med både vegetariske og veganske retter. Han udforsker løbende nye metodikker for at opnå størst mulig smag med plantebaserede og vegetariske råvarer.
Anette Ravn Jensen

Anette Ravn Jensen

Køkkenmedarbejder
Udlært som ernæringsassistent i 2003. Hun bor i Malling sammen med sin mand og deres to børn. I februar 2012 blev hun ansat i køkkenet som flexjobber.
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.