I vores varierede menuplan er der plads til fortællinger, nye idéer, historiens vingesus og til tydeligt at fornemme årets gang. Vi ønsker at inspirere med nye madoplevelser. Derfor har vi en målsætning om, at eleverne på de lange hold ikke får serveret den samme ret to gange til aften i løbet af den tid, de er hos os.
Vi prøver at være så klimaneutrale som muligt. Vi har fokus på madspild og optimerer løbende vores køkken, så vi kan servere sund og velsmagende mad med god klimasamvittighed. Økologi og bæredygtighed er knyttet tæt sammen. Vi handler med lokale gartnere og kødproducenter, og vores holdning er klar: Vi foretrækker danske, gerne økologiske, lokale råvarer, når de er i sæson, frem for økologiske alternativer fra udlandet med lang og klimabelastende transporttid. Kort transporttid fra mark til bord.
Vi tror på, at fællesskaber opstår og styrkes, når man er sammen om at dele et godt måltid. Et stærkt fællesskab består i at give plads og rumme, at vi er forskellige. Vi er derfor optagede af at lave mad til alle. Både vegetarer, veganere og dem, som spiser kød. Vi tager naturligvis også hensyn til fødevareallergikere.
Vi sørger for god mad fra du vågner, og til du går i seng, så der er energi til både undervisningen og andre aktiviteter på højskolen. I weekenderne kan du selv være med til at sætte dit præg på en lækker brunch – det vi kalder for Mokost (morgen-frokost i ét).
Hver måned sender vi et nyhedsbrev ud. I dét nyhedsbrev er der altid en hilsen fra køkkenet. Denne hilsen består typisk af en opskrift. Mange tidligere elever savner deres gamle højskolekøkken og nyder godt af opskrifterne, så de kan få en bid af Testrup Højskole derhjemme.
I denne måned er opskriften en spinattærte. Spinat er i sæson lige nu. Samtidig er en tærte en virkelig god “resteret”. Brug opskriften på dejen og lav fyldet af de rester, du har i køleskabet. Find opskriften her.
Hver måned sender vi et nyhedsbrev ud. I dét nyhedsbrev er der altid en hilsen fra køkkenet. Denne hilsen består typisk af en opskrift. Mange tidligere elever savner deres gamle højskolekøkken og nyder godt af opskrifterne, så de kan få en bid af Testrup Højskole derhjemme.
I denne måned er opskriften en spinattærte. Spinat er i sæson lige nu. Samtidig er en tærte en virkelig god “resteret”. Brug opskriften på dejen og lav fyldet af de rester, du har i køleskabet. Find opskriften her.