Maden

Maden på Testrup Højskole 

På Testrup er maden en vigtig del af højskolelivet. Vi har skabt en stærk madkultur, og det er vores ambition, at måltiderne skal være en oplevelse i sig selv. I vores varierede menuplan er der plads til fortællinger, nye ideer, historiens vingesus og til tydeligt at fornemme årets gang. Vi ønsker at inspirere med nye madoplevelser. Derfor har vi en målsætning om, at eleverne på de lange hold ikke får serveret den samme ret til middag igen i løbet af den tid, de er hos os.

Mad og klima

Vi prøver at være så klimaneutrale som muligt. Vi har fokus på madspild og optimerer løbende vores køkken, så vi kan servere sund og velsmagende mad med god klimasamvittighed. Økologi og bæredygtighed er knyttet tæt sammen. Vi handler med lokale gartnere og kødproducenter, og vores holdning er klar: Vi foretrækker danske, gerne økologiske, lokale råvarer, når de er i sæson, frem for økologiske alternativer fra udlandet med lang og klimabelastende transporttid. Kort transporttid fra mark til bord.    

Mad og fællesskaber

Vi tror på, at fællesskaber opstår og styrkes, når man er sammen om at dele et godt måltid. Et stærkt fællesskab består i at give plads og rumme, at vi er forskellige. Vi er derfor optagede af, at lave mad til alle. Både vegetarer, veganere og dem, som spiser kød. Vi tager naturligvis også hensyn til fødevareallergikere.  

Morgen, middag og aften

Vi sørger for god mad fra du vågner, og til du går i seng, så der er energi til både undervisningen og andre aktiviteter på højskolen.  I weekenderne kan du selv være med til at sætte dit præg på en lækker brunch - det vi kalder for Mokost (morgen-frokost i ét).

 

Maden På Testrup
Hvidtjoern _spotbox
Hønsekødssuppe _spotbox