Det er vigtigt for os - Testrup
Om Testrup Højskole

Det er vigtigt for os

FORDYBELSE

Vi er ambitiøse med vores fag, og vi sørger for, at der er tid og rum til at fordybe sig i dem. Alle linjefag og alle valgfag er gennemgående, og lærerne er knivskarpe og dedikerede. Linjefagene har en høj prioritet med både linjefagsuge og afslutningsprojekt, hvor vi rydder kalenderen og knokler igennem med fede præsentationer: koncerter, forestillinger, bogudgivelser og udstillinger.

100 %

På Testrup Højskole gør vi det, vi gør, 100 %. Når vi synger, synger vi. Når vi fordyber os, fordyber vi os. Når vi fester, fester vi. Det er vores holdning, at højskole er noget, der foregår hele tiden, og alle på skolen, både eleverne og de ansatte, engagerer sig i det. Lærerne er der også om aftenen og i weekenderne, til festerne og kulturcaféerne. De er altid til at få fat i.

FÆLLESSKAB

På Testrup Højskole har vi et stærkt, usnobbet og inkluderende fællesskab. Der er plads til alle, og man kan slå nogle skæverter, vove et øje og prøve nye sider af sig selv af i trygge rammer. Publikum på Testrup Højskole er det bedste: åbent, lydhørt og engageret.

LIVET EFTER TESTRUP

Vi har en meget aktiv og talstærk over 100 år gammel elevforening, som arrangerer gensynsweekender både forår og efterår samt det legendariske Augustkursus, hvor man kan genopleve sin gamle højskole på tværs af årgangene. Også uden for skolen er der mange initiativer, stærke netværk og en kultur omkring at mødes igen.

MADEN

På Testrup Højskole har vi en god madkultur. Vi synes, måltidet skal være en oplevelse i sig selv, og vi vil gerne inspirere med de bedste økologiske råvarer og en spændende gastronomi. Vi har det princip, at eleverne ikke får serveret den samme ret to gange til middag i løbet af et hold.

BÆREDYGTIGHED

Vi har stort fokus på bæredygtighed, som vi blandt andet fordyber os i på valgfagene friluftsliv, naturdannelse, gå og til værkstedsaftener med for eksempel upcycling. Køkkenet arbejder hårdt på at begrænse madspild og handler med lokale gartnere og fødevareproducenter. Vores holdning er klar: Vi foretrækker danske, gerne økologiske, lokale råvarer, når de er i sæson. Kort transporttid fra jord til bord.

STUDIETUR

Vi har det klimaprincip, at vi ikke flyver på studietur. Turen går til Berlin, som vi har forelsket os i, og som er vidunderlig at være i. Berlin har så mange fede steder og kvarterer, og der er hele tiden nye venues, museer og spisesteder at udforske.

Tag og skriv! og Åndens Liv er udskudt til 2022
Grundet forlængelse af de landsdækkende restriktioner, er vi desværre nødsaget til at udskyde de to januarkurser Tag og skriv! og Åndens Liv til 2022.
Er du tilmeldt et af kurserne, vil du modtage yderligere information fra skolen snarest.