Denne skarpe drik kan nydes som et opkvikkende shot mod vintersnue, blandes op og nydes som limonade en varm sommerdag med friske krydderurter og isterninger i glasset eller serveres rygende varm med lidt alkohol i. Med andre ord er den lidt af en trylledrik, som kan tilpasses den årstid, du har lyst til at nyde den i.
DET SKAL DU BRUGE
1,5 l vand
200 g frisk ingefær, skrællet
og skåret i 1 cm tykke skiver
2 usprøjtede citroner, skal og saft
400 g sukker
2 tsk. citronsyre
0,5 stang vanilje, flækket
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kom vand, ingefær, citronsaft og -skal, sukker, citronsyre og vanilje op i en gryde, og lad det småkoge i en times tid uden låg.
Si saften fra og blend ingefær og citron til en tyk puré*.
Afkøl saften og hæld den på en flaske, som opbevares på køl.
Serveringsforslag
Ingefær-citronsaften fortyndes med lige dele: danskvand, appelsin- eller gulerodsjuice og serveres iskold.
Du kan også varme saften op, tilsætte lidt rom og nyde den som en krydret og skarp drik mod vinterlig snue.
Restetip 1: Den kasserede vaniljestang duppes tør, skæres i mindre stykker og lægges i et sylteglas sammen med sukker. Efter et par uger kan du blende vanilje og sukker sammen til en vaniljesukker.
Restetip 2: Den overskydende ingefær og citron kan blendes til en puré, som kan bruges som smagsgiver i småkagedej, appelsinmarmelade, til ost eller oven på græsk yoghurt.