Artikel

Ingefær-citronsaft

Drik dette shot mod efterårssnue. Saften kan drikkes som et koldt shot eller serveres varm med lidt alkohol i.

Denne skarpe drik kan nydes som et opkvikkende shot mod vintersnue, blandes op og nydes som limonade en varm sommerdag med friske krydderurter og isterninger i glasset eller serveres rygende varm med lidt alkohol i. Med andre ord er den lidt af en trylledrik, som kan tilpasses den årstid, du har lyst til at nyde den i.

 

DET SKAL DU BRUGE

1,5 l vand

200 g frisk ingefær, skrællet 

og skåret i 1 cm tykke skiver

2 usprøjtede citroner, skal og saft

400 g sukker

2 tsk. citronsyre

0,5 stang vanilje, flækket

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom vand, ingefær, citronsaft og -skal, sukker, citronsyre og vanilje op i en gryde, og lad det småkoge i en times tid uden låg.

Si saften fra og blend ingefær og citron til en tyk puré*.

Afkøl saften og hæld den på en flaske, som opbevares på køl.

 

Serveringsforslag

Ingefær-citronsaften fortyndes med lige dele: danskvand, appelsin- eller gulerodsjuice og serveres iskold.

Du kan også varme saften op, tilsætte lidt rom og nyde den som en krydret og skarp drik mod vinterlig snue.

 

Restetip 1: Den kasserede vaniljestang duppes tør, skæres i mindre stykker og lægges i et sylteglas sammen med sukker. Efter et par uger kan du blende vanilje og sukker sammen til en vaniljesukker.

Restetip 2: Den overskydende ingefær og citron kan blendes til en puré, som kan bruges som smagsgiver i småkagedej, appelsinmarmelade, til ost eller oven på græsk yoghurt.

Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.