Denne saftige skærekage er oplagt at bage lige nu, hvor hindbærrene stadig kan plukkes eller købes lokalt. Kagen sender tankerne i retning af den velkendte Drømmekage fra Brovst, men hindbærrene giver kagen en mere frisk og frugtig smag.
Det skal du bruge:
3 æg
375 g sukker
225 g hvedemel
2,25 dl koldt vand
3 tsk. bagepulver
Fyld:
300 g hindbærmarmelade
2 æg
225 g kokosmel
150 g sukker
75 g smør
1 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du:
-
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovnvarme.
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt de resterende ingredienser til kagedejen og rør indtil dejen er glat.
- Kom dejen i en smurt bradepande (20 gange 30 cm), og bag kagen i 20 minutter på midterste rille.
- Mens kagen bager, klargøres fyldet: Sukker og smør smeltes i en gryde. Kokosmel, æg og vaniljesukker tilsættes og blandes med den smeltede smør- og sukkerblanding.
- Tag kagen ud af ovnen og skru temperaturen op på 225 grader. Afkøl kagen let, før hindbærmarmeladen fordeles ovenpå i et jævnt lag.
- Fordel fyldet ovenpå marmeladen og bag kagen i yderligere 8-10 minutter, indtil fyldet er gyldent.
Kagen er fryseegnet
Tip: Kagen kan også bages med brombærmarmelade
