Artikel

Hindbærkage med kokostop

Kagen sender tankerne i retning af den velkendte Drømmekage fra Brovst, men hindbærrene giver kagen en mere frisk og frugtig smag.

Denne saftige skærekage er oplagt at bage lige nu, hvor hindbærrene stadig kan plukkes eller købes lokalt. Kagen sender tankerne i retning af den velkendte Drømmekage fra Brovst, men hindbærrene giver kagen en mere frisk og frugtig smag. 

 

Det skal du bruge: 

3 æg

375 g sukker

225 g hvedemel 

2,25 dl koldt vand

3 tsk. bagepulver

Fyld: 

300 g hindbærmarmelade

2 æg

225 g kokosmel

150 g sukker

75 g smør 

1 tsk. vaniljesukker 

 

Sådan gør du:

    • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovnvarme.
    • Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps.
    • Tilsæt de resterende ingredienser til kagedejen og rør indtil dejen er glat.
    • Kom dejen i en smurt bradepande (20 gange 30 cm), og bag kagen i 20 minutter på midterste rille. 
    • Mens kagen bager, klargøres fyldet: Sukker og smør smeltes i en gryde. Kokosmel, æg og vaniljesukker tilsættes og blandes med den smeltede smør- og sukkerblanding. 
    • Tag kagen ud af ovnen og skru temperaturen op på 225 grader. Afkøl kagen let, før hindbærmarmeladen fordeles ovenpå i et jævnt lag.
    • Fordel fyldet ovenpå marmeladen og bag kagen i yderligere 8-10 minutter, indtil fyldet er gyldent.

 

Kagen er fryseegnet

Tip: Kagen kan også bages med brombærmarmelade

 

 

Plads på vores nye keramiklinje?

Skal du have en plads på vores nye keramiklinje?

Start 12. januar eller 7. august.