Opskrift

Grøn karrysuppe

Denne suppe var et kæmpe hit, da vi serverede den for elever og medarbejdere på vores faste suppe- og ostedag.

Denne suppe var et kæmpe hit, da vi serverede den for elever og medarbejdere på vores faste suppe- og ostedag. Der er ikke sparet på hverken krydring, umami eller mundfylde, og selvom ingredienslisten er omfattende, er den ikke teknisk svær at kaste sig over.
4 personer

 

DET SKAL DU BRUGE, SUPPEBASE

1 l grøntsagsboullion 

1 l kokosmælk 

500 g champignon, rensede og skåret i skiver

50 g grøn karrypasta

2 stk grønne peberfrugter, vaskede, udkernede og skåret i mundrette stykker

50 g ingefær, skrubbet og skåret i mindre stykker

2 dl soyasauce

3 stk citrongræs, vasket og skåret i mindre stykker

2 stk grøn chili, vasket og skåret i mindre stykker. Kernerne skal ikke kasseres.

8 stk limeblade, friske eller fra frost  

1 helt hvidløg, pillet i fed 

2 spsk brun farin 

2 spsk ristet sesamolie

2 spsk limesaft 

Olivenolie

salt og peber 

 

DET SKAL DU BRUGE, SUPPEFYLD

200 g Puy linser

2 stk broccoli, vasket. Stokken skrælles. Både stok og top skæres i mundrette stykker.

1 bdt koriander, vasket og fintsnittet

20 g sorte og hvide sesamfrø

0,5 bakke babyspinat, vasket og fintsnittet

 

SÅDAN SKAL DU GØRE, SUPPEBASE

Rist halvdelen af champignons ved høj varme i olivenolie på en stegepande, indtil væsken er fordampet, og svampene er blevet brune. Tag svampene af panden og rist peberfrugt, indtil stykkerne er møre.  Tilsæt de ristede svampe, salt, peber og soya. Skru lidt ned for varmen og lad det hele simre, til næsten alt væsken er væk.

Blend 0,5 hvidløg, 25 g ingefær, chili, 4 limeblade og citrongræs til en homogen masse. Kom massen i en gryde sammen med den grønne karrypasta og svits alt under omrøring, indtil massen dufter aromatisk. 

Tilføj svampe og peberfrugter, kokosmælk, limesaft, grøntsagsbouillon, brun farin, sesamolie, salt og peber, og lad det hele simre under låg i 45 min.

Blend suppen og smag til. 

Hold suppen varm, mens fyldet tilberedes.

 

SÅDAN SKAL DU GØRE, SUPPEFYLD

Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovnvarme

Rist de resterende champignons på en pande i olivenolie, indtil skiverne er sprøde og gyldne.

Kog puy linserne i dobbelt mængde vand tilsat salt, 4 limeblade, 0,5 hvidløg og en knold ingefær. Kog linserne under låg, indtil de netop er møre. Det tager cirka 15 minutter. Sigt vandet fra og kasser limeblade, hvidløg og ingefær. 

Vend broccolistykker i olie, salt og peber og rist dem på en bageplade i ovnen i 10 min. Sænk ovnens varme til 175 grader, og rist sesamfrø i 10 min., indtil de lyse sesamfrø er gyldne.

 

SERVERING

Kom champignon, linser og broccoli i en suppeskål, hæld den varme suppe over og top af med koriander, spinat og sesam.

Tilmeldingen til sommerkurserne er åben

Vil du bruge din sommer på Testrup Højskole?