Artikel

Fem gode råd til festivalsæsonen

Af Klara Andrea Kanstrup Skou og Ava Unmack

Denne artikel er ikke udtryk for Testrup Højskoles holdning. Artiklen er blevet til som en del af undervisningen i valgfaget Journalistik på Testrup Højskole, hvor højskoleelever prøver kræfter med forskellige journalistiske discipliner. Spørgsmål eller kommentarer rettes til højskolelærer og underviser i Journalistik Sille Kirketerp Berthelsen på sille.kirketerp@testrup.dk.

I denne uge skydes Festrup Testival i gang, og derfor har Klara Andrea Kanstrup Skou og Ava Unmack samlet fem gode råd til at tage på festival. Teaser: stay hydrated!

Festivalsæsonen er for alvor skudt i gang. Testrup Højskoles elever er hjemvendt efter en weekend på SPOT festival, hvor vi er blevet klogere på, hvad der udgør en god festivaloplevelse. I næste weekend afholder vi på Testrup Højskole vores helt egen Festival, hvor omkring 300 mennesker vil samles omkring vores spændende program. Programmet er pakket med alt fra teaterforestillinger, pornooplæsning, monopol-talks, glidebane og masser af fed musik. Vi har samlet de allerbedste råd til at tage på festival, som du kan tage med dig og bruge denne sommer.

1. Undersøg programmet
Når årets festivaler udgiver deres programmer, kan det umiddelbart virke uoverskueligt at danne sig et overblik over hvordan dine dage på festivalen kommer til at se ud. Hvem er Hvalfugl, og hvor er det egentlig, at Trailerscenen ligger? Det er derfor en vigtig anbefaling, at du tilrettelægger et program over kunstnere, du brænder for at se, og hvordan festivalpladsen hænger sammen. På den måde undgår du at gå forvirret rundt på dagen og misse ud på årets bedste koncertoplevelse.

2. Hav styr på på det praktiske
På en festival vil du opleve at miste adgangen til at soignere dig, som du er vant til, og du vil blive placeret i midten af en jungle af bakterier. Det kan derfor være rart at have sikret dig de nødvendige remedier, at have strøm på mobilen, tøj, der passer til vejret, det rigtige campingudstyr og godt med solcreme.

3. Dæk kroppens basale behov
Når du står på plænen ved Ragnarokscenen og Kedde går på om 2 minutter, vil du i hvert fald ikke gå på kompromis med dine kropslige behov. Du har ventet på denne koncert i noget, der føles som for evigt, og pludselig begynder blæren at trykke. Du ved at du skal stå her den næste halvanden time og mennesker begynder at hobe sig op bag dig. Hvis du går ud nu, kommer du aldrig ind til dine venner igen. Hele koncerten tynges nu af, at du ikke kan tænke på andet end at din blære er ved at springe i luften. Vigtig lektie: tis altid af når du har mulighed for det. Det samme med mad og vand: sørg for at spise godt og stay hydrated!

4. Vær åben over for ny musik
Ofte vil der være kunstnere på programmet, som du aldrig har hørt om før, men det er ikke ensbetydende med at de ikke er værd at opleve. I de fleste tilfælde vil du få en oplevelse, du ikke havde forventet. Derfor en kæmpe opfordring til at lytte til anbefalinger fra dit netværk, og vær åben overfor alt der møder dig.

5. Hvad har DU lyst til?
Står du i en situation, hvor du er alene om lysten til at høre en bestemt koncert, så buk ikke under for gruppepresset. Du kan sagtens tage til en koncert alene og få en fantastisk koncertoplevelse. At høre musik alene kan give dig muligheden for at give dig hen til musikken på en helt ny måde. Mærk efter, hvad dit hjerte begærer, og følg det!

Ledige pladser

Kunne du tænke dig at starte på Testrup Højskole? Vi har ledige pladser på efterårsholdet. Vælg mellem teater, filosofi, kunst, musik og skriv.

Du kan starte 8. august eller 12. september.