Opskrift

Bagt kulmule med krydret skorpe og grillet citron

Fisken er oplagt at servere som en del af en lækker sommerbuffet.

Grillet citron går godt i spænd sammen med fisk. Den snerpede syre forsvinder til fordel for en mere røget og rund citronaroma, og når den presses over kulmulen ved servering, fungerer den som en lækker og meget simpel dressing. Fisken er oplagt at servere som en del af en lækker sommerbuffet.

 

Til 4 personer

 

Det skal du bruge:

500 g kulmulefilet

60 g rasp

1 spsk. fennikel- og korianderfrø

1 usprøjtet citron, saft og skal

4 stilke estragon

0,5 dl olivenolie

1 tsk salt

1 tsk hvid peber

 

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovnvarme.
  • Skær fileten i fire portioner. Er fiskens højde forskellig, skal den tynde ende bukkes ind, så alle stykker har den samme højde.
  • Hak fennikel og koriander groft og bland det med rasp, salt og peber.
  • Vask citronen og riv skallen. Bland citronskallen med den krydrede rasp.
  • Pensl fisken med olien og drys rasp ovenpå.
  • Bag fisken i cirka 10 minutter, indtil fisken er hvid og fast.

 

Imens fisken bager:

  • Vask og pluk bladene fra estragonen. Skær bladene fint på den lange led.
  • Varm en pande godt op og skær citronen midt over. Læg citronen med skæresiden nedad på den varme pande (uden fedtstof) og lad citronen stege ved høj varme i 5-8 minutter, indtil skærefladen har taget farve, og citronen føles blød.
  • Ved servering drysses estragonbladene ovenpå fisken, og de to halve citroner serveres til.

 

Forslag til tilbehør: kogte nye kartofler og en sprød salat

Tip: kan du ikke skaffe kulmule, er torsk, kuller og brosme et godt alternativ

Tilmeldingen til sommerkurserne er åben

Vil du bruge din sommer på Testrup Højskole?