Opskrift

Ærtecreme med asparges

Brug denne ærtecreme som dip, spread eller pålæg på rugbrød – den smager af sommer.

DET SKAL DU BRUGE

 

2-4 grønne danske asparges

Ca. 200 gram ærter, friske eller fra fryseren

1 økologisk citron

Salt

1 håndfuld ærtespirer

 

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

 

Asparges og ærter koges, hver for sig, let møre i 1-2 minutter, og overhældes med koldt vand.

Når ærterne er kølet af blendes de til en cremet konsistens.

Skær aspargeshovederne af de kogte asparges og gem dem til pynt.

Resten af aspargesen skæres i skiver af 3-4 mm tykkelse og vendes i ærtepuréen.

Riv citronskallen og vend det i. Puréen smages herefter til med salt og citronsaft.

Pynt med aspargeshovederne og ærtespirerne.

Senstart i marts 2025

Vil du på Testrup Højskole i foråret 2025? Senstart 2. marts 2025