Den gode grønne julemad er spækket med velsmag og mundfylde. Butternutsquash tilberedt med appelsin-timiansauce og glaserede pecannødder er en både flot og velsmagende ret at stille på julebordet. Server en fyldig grønkålssalat og et godt brød til.
DET SKAL DU BRUGE
1 butternut squash, halveret og kernerne fjernet
2 liter appelsinjuice
80 g pecannødder
1 dl soyasauce
0,5 dl sirup
0,5 dl lys miso (vegansk)
0,25 dl Dijonsennep
0,25 dl olivenolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 185 grader, almindelig ovnvarme.
Læg de to halve butternutsquash på et skærebræt med skæresiden nedad. Skær så mange tynde riller, som du kan komme til, uden at skære dem helt igennem. Læg de to butternutsquash op i et ildfast fad, der er smurt med lidt olivenolie.
Rør appelsinjuice, soyasauce, miso, dijonsennep og olivenolie sammen i en skål og hæld det over de to halve butternutsquash.
Sæt fadet i ovnen og bag butternutsquashen i 45 minutter, eller indtil kanterne er gyldne. Når halvdelen af tiden er gået, skal du penlse kanterne med væden, der ligger i bunden af fadet.
Imens butternutsquahsen er i ovnen, glaseres pecannødderne
Kom sirup på en pande og varm det op, til det bruser.
Kom pecannødder op i panden og rør godt rundt. Rist nødderne i siruppen i 3-5 minutter under stadig omrøring. Bred dem ud på et stykke bagepapir, og lad dem stå ved stuetemperatur indtil servering.
SERVERINGSFORSLAG
Når butternutsquashen er bagt, lægges de karamelliserede pecannødder ovenpå, og retten serveres med det samme.