Valgfag

Yoga

yoga

Yoga er en holistisk praksis, der har sin oprindelse i det antikke Indien for over 5000 år siden. Den omfatter fysiske stillinger, åndedrætsteknikker, meditation og etiske principper med det formål at fremme fysisk, mental og åndelig velvære.

Med tiden har yoga udviklet sig til en mangfoldig række af stilarter, der hver især lægger vægt på forskellige aspekter af praksissen.

I valgfaget på Testrup Højskole praktiserer vi en fusion af Hatha og Ashtanga-stilarterne. Vi styrker og strækker kroppen i samspil  med åndedrættet, hvilket har en beroligende effekt på sindet. Efter hver fysisk træning afslutter vi med en kropslig afspænding.

Derudover vil vi også dække yoga-begreber og yoga-filosofi, åndedrætsteknikker og meditationsteknikker. Alt sammen noget, som du kan implementere i din hverdag.

UNDERVISER

Susan Elmkjær

Susan Elmkjær

Som én af skolens to oldfruer står Susan for rengøring og sørger for at skabe hjemligheden på skolen med friske blomster, interiør og stemningsskabende initiativer med eleverne i løbet af året. Susan er uddannet bioanalytiker, og er tidligere elev på Testrup Højskole i foråret 1995. Foruden arbejdet som oldfrue, underviser Susan også i valgfaget yoga.
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.