Samtidskunst - Valgfag - Testrup Højskole
Valgfag

Samtidskunst

Valgfaget samtidskunst er et teoretisk fag der handler om, hvad der sker på den nutidige kunstscene. Det er et levende fag, hvor vi tager udgangspunkt i fremtrædende kunstnere, der arbejder med aktuelle emner som blandt andet bæredygtighed, feminisme og etnicitet. Vi vil komme omkring en række medier og tilgange såsom konceptkunst, performance, fotografi, skulptur og maleri, men vi skal også se på eksempelvis video og kryptokunst samt besøge udstillinger i Århus. Undervisningen vil både bestå af oplæg, fællessamtaler og ikke mindst diskussion af kunstens betydning.

Er du interesseret i andre kunstneriske fag, kan du tage et kig på billedkunst, analog foto, keramik og vores kunstlinje.

Underviser

Lotte Bækgaard
Lotte Bækgaard
Underviser i valgfagene analog foto og samtidskunst og er gæstelærer på kunstlinjen. Lotte er uddannet i Fine Art Photography fra The Glasgow School of Art og arbejder til dagligt som billedkunstner. Udover fotografi beskæftiger hun sig med skulptur, installation og performance og har senest udstillet på Fotografisk Center og i Kunstbygningen i Vrå, samt performet på Den Frie Udstillingsbygning og på KØN.
Læs mere
På højskole til januar?
Til januar afholder vi de to ugekurser Tag og skriv! og Åndens liv.