Mad - Testrup
Valgfag

Mad

I valgfaget mad skærper vi dine færdigheder i køkkenet og lægger op til refleksion, snak og debat om madens historie, etik og kultur og sætter den nutidige madlavning i perspektiv. Undervisningen knytter teori og praksis tæt sammen, og du kan forvente at begå dig mere selvsikkert og øvet i et køkken efter deltagelse i faget. Eksempler på temaer i undervisningen kunne være: grundlæggende teori og øvelse i at lave mad ud fra de fem grundsmage, de klassiske saucer og mayonnaise, udbening og tilberedning af fisk og kød, ristning og blanding af krydderier samt hjælp til madlavning på et SU-budget og gode råd til at undgå madspild.

Underviser

Nina Lind Balslev
Nina Lind Balslev
Nina er BA i Kunsthistorie samt Æstetik og Kultur fra Aarhus Universitet. Glæden ved madlavning førte dog i 2005 videre til uddannelsen som ernæringsassistent. Under uddannelsen var Nina i praktik i Testrups køkken, hvor hun har været ansat, siden hun blev færdiguddannet. Nina underviser desuden i faget Verdensmad og om både sin undervisning og sin mad siger hun: "Mangfoldigheden af krydderier og et intenst arbejde med smag er drivkraften i mit arbejde. Jeg elsker at lave mad!" I sin fritid er Nina aktiv på sin mad- og fotoblog "Kunster på køkkenbordet".
Thomas Lilleris
Thomas Lilleris
Er uddannet kok fra Den Gyldne Hane i Kolding i 2011. Efter et par års ansættelse på Fuglsangcenteret i Fredericia, blev han ansat som kok på Testrup Højskole. Thomas er uddannet i det danske klassiske køkken og det er også her hans madhjerte er. Thomas underviser i valgfaget mad.
Nynne Kjærulff Utoft
Nynne Kjærulff Utoft
Er ansat som slagter i køkkenet. Nynne underviser i faget mad og er uddannet slagter i 1996 fra Slagter Grønvall i Bredballe ved Vejle. Med bred erfaring indenfor al produktion af pålæg og kød er Nynnes spidskompetence "Mormorkøkkenet".