valgfag

Journalistik

I Journalistik skal vi prøve kræfter med forskellige journalistiske discipliner, såsom portræt, reportage, klumme og anmeldelse. Dit journalistiske arbejde kan, hvor det giver mening, tage udgangspunkt i dit linjefag, og på den måde udgøre en ekstra dimension. Du kan bruge din indsigt i kunst eller teater til at skrive anmeldelser af udstillinger og forestillinger. Du kan omsætte nye filosofiske erkendelser til klummer og kronikker. Du kan prøve kræfter med litterær journalistik og rapportere fra koncerter. Sammen undersøger vi, hvad din linjefaglighed kan tilføje journalistikken og omvendt.

Vi skal også undersøge og forholde os kritisk til mediebilledet i dag. Hvilken betydning har click bates og fake news for den journalistik, der bliver bedrevet? Skal journalister stræbe efter objektivitet eller i højere grad vedkende sig deres eget ståsted? Hvad vil det sige, at pressen er den fjerde statsmagt? Kan god journalistik være sponsoreret? Hvordan og i hvor lang udstrækning er det journalistens opgave at passe på sine kilder, når historierne cirkulerer på sociale medier?

Underviser

Sille Kirketerp Berthelsen

Sille Kirketerp Berthelsen

Underviser på filosofilinjen samt i valgfagene køn, krop og kultur og journalistik. Cand.mag. i Nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet med tilvalg i Journalistisk formidling på DMJX. Sille er forfatter til bogen Med hjertet og kussen i laser (2019) samt Manifest mod kageordning og andre krænkelser (2021). Mangeårig klummeskribent for Politiken og tidligere kulturjournalist ved nyhedsmediet Føljeton. Hun har desuden arbejdet med temaerne køn og krop både som journalist, skuespiller og manuskriptforfatter.
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.