Tag og skriv! UDSKUDT TIL 2022 - Testrup
04.01.2021 - 09.01.2021 UDSKUDT TIL 2022

Identitet og drømme

Grundet forlængelse af de landsdækkende restriktioner, er vi desværre nødsaget til at udskyde Tag og skriv! til 2022. Er du tilmeldt kurset, vil du modtage yderligere information fra skolen snarest.

Grundet forlængelse af de landsdækkende restriktioner, er vi desværre nødsaget til at udskyde Tag og skriv! til 2022.
Er du tilmeldt kurset, vil du modtage yderligere information fra skolen snarest.

– IDENTITET OG DRØMME

Tag og skriv! – et af de ældste og mest traditionsrige skrivekurser i Danmark – relanceres i 2021 som et litterært nytårstaffel! Vi går ind i mørket sammen og forsøger at drømme og skrive nogle nye verdner og virkeligheder frem – eller hvad man har lyst til at skrive eller skrive om.

Debatten om identitet er heftig i de her år. Højrefløjen vil sikre den nationale og etniske identitet ved at lukke grænserne og sende flygtninge og indvandrere hjem, mens venstrefløjen vil beskytte minoriteterne mod enhver tænkelig diskrimination, synlig eller usynlig, intenderet eller systemisk.

Oven på mordet på George Floyd og udbredelsen af Black Lives Matter-bevægelsen, står det klart, at vi befinder os på tærsklen til noget, der kan eskalere konflikten og ende med kaos – eller måske føre et nyt og bedre sted hen.

Olga Torkarczuk, nobelpristager i litteratur 2018, mener, at Europa siden den kopernikanske vending i 1543 har haft en historie, der bygger på nysgerrighed, mod og åbenhed; ikke nationalisme, fremmedhad og pigtrådshegn. Vi skal turde drømme vildt, siger hun – og drømme et Europa frem gennem litteraturen, som kan opløse angsten, hadet og de xenofobiske forestillinger.

Det lyder som smuk, fjern musik. Men måske er det netop nu, hvor vi hverken kan eller vil tale med vores fjender, at vi skal tænke visionært og åbent. Det er for nemt ikke at gøre det og bare blive bekræftet i egne meninger og fordomme i de politiske malmminer og ekkokamre på de sociale medier.

Tag og skriv! – et af de ældste og mest traditionsrige skrivekurser i Danmark – relanceres i 2021 som et litterært nytårstaffel! Vi går ind i mørket sammen og forsøger at drømme og skrive nogle nye verdener og virkeligheder frem – eller hvad man har lyst til at skrive eller skrive om.

Som altid vil vi gøre ugen til en fest, hvor man møder nye mennesker og gamle bekendte og bliver undervist af nogle af de bedste danske forfattere. Der er skriveundervisning på små hold om formiddagen (uafhængigt af temaet), foredrag ved nogle kloge hoveder og stærke debattører om eftermiddagen og arrangementer med koncerter, oplæsninger og fællessang om aftenen.

 

VÆRKSTEDER


FIKTION

Vi tror ikke, at man kan lære at skrive af andre, men med gode skriveøvelser og kvalificeret og konstruktiv kritik kan du blive udfordret og provokeret og bedre til at vurdere, hvad der er godt og skidt, når du skal finde din egen stil og din egen måde at skrive på. Det vigtigste er, at du har lysten til at skrive, og at du har mod på at forbedre og skærpe dit udtryk og få afprøvet talentet. 

Værkstederne ledes af forfatterne Iben Mondrup, Theis Ørntoft, Lone Aburas, Caspar Eric, Christian Dorph og Anders Abildgaard.


MANUSKRIPTVEJLEDNING (pt. venteliste)

Hvis du er en garvet skrivekursusdeltager, som arbejder seriøst på et sammenhængende manuskript, er Manuskriptvejledning måske noget for dig. Vi skal knokle koncentreret med tekstkritik og omskrivning. Vi skal undersøge, hvad du skriver, hvordan du skriver, hvorfor du skriver, og vi skal arbejde med del og helhed, ydre form og indre sammenhæng set i forhold til stof og tematik.  Alle skønlitterære genrer er velkomne. Det er en forudsætning, at du har taget springet fra den enkelte tekst til forsøget på at samle tekster, at du med andre ord har et manuskript, som du brænder for at forbedre.

Værkstedet ledes af forfatterne Mads Eslund og Pernille Abd-El Dayem.


ESSAYISTIK 

Essayet kan handle om alt. Det eneste, det kræver, er, at du er nysgerrig og tør lægge arm med et emne og undersøge det fra forskellige vinkler. På værkstedet skriver og læser vi essays. 

Undervisere er forfatterne Anders Haahr Rasmussen og Jens Larsen.

 

AFTENARRRANGEMENTER


Sangaften med den spritnye udgave af Højskolesangbogen
Oplæsningsaftener ved lærere og kursister
Koncert (offentliggøres senere)

 

FOREDRAG

Iben Mondrup, forfatter
Dengang danskerne var chefer fra danicering til hjemmestyre i Grønland 

Anders Haahr Rasmussen, forfatter og journalist
Serena Williams og den hvide mand

Özlem Cekic, forfatter og debattør
Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper

Caspar Eric, forfatter
Det haltendes poetik og politik

undervisere og foredragsholdere

Iben Mondrup, forfatter
Iben Mondrup, forfatter
Foredragsholder og underviser i fiktion
Özlem Cekic, forfatter og debattør
Özlem Cekic, forfatter og debattør
Foredragsholder
Anders Haahr Rasmussen, forfatter og journalist
Anders Haahr Rasmussen, forfatter og journalist
Foredragsholder og underviser i essayistik
Caspar Eric, forfatter
Caspar Eric, forfatter
Foredragsholder og underviser i fiktion
Lone Aburas, forfatter
Lone Aburas, forfatter
Underviser i fiktion
Theis Ørntoft, forfatter
Theis Ørntoft, forfatter
Underviser i fiktion
Pernille Abd-El Dayem, forfatter
Pernille Abd-El Dayem, forfatter
Underviser i manuskriptvejledning
Anders Abildgaard, forfatter
Anders Abildgaard, forfatter
Underviser i fiktion
Christian Dorph, forfatter
Christian Dorph, forfatter
Underviser i fiktion
Mads Eslund, forfatter
Mads Eslund, forfatter
Underviser i manuskriptvejledning

Praktiske oplysninger

Indkvartering

Værelserne er placeret parvist omkring en entré og et badeværelse eller med eget bad og toilet. Det er også muligt at sove på sovesal. Priserne er totalpriser og indbefatter undervisning, fuldt ophold inklusiv sengelinned og håndklæder, bus mellem Aarhus H (fra DGI-huset) og Testrup Højskole på ankomst og afrejsedage, undervisningsmaterialer samt madpakke til hjemrejsen.

Priser

Dobbeltværelse: kr. 4.800,-
Enkeltværelse: kr. 6.000,-
Tillæg for værelse med eget bad og toilet: kr. 500,-

 

Dagkursist: kr. 3.600,-
Inklusiv alle måltider, aftenarrangementer mv. på skolen.

 

Sovesal: kr. 1.800,-
Studerende under 30 år og medlemmer af elevforeningen kan indkvarteres på sovesal. Kopi af studiebevis sendes til testrup@testrup.dk. Medbring selv sengelinned og håndklæde.
(Prisen kan ikke kombineres med andre rabatter.)

 

Som medlem af Testrup Højskoles skolekreds eller elevforening kan du deltage på kurset med 15 % rabat. Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig.

Afmelding

Depositum tilfalder skolen ved afmelding. Ved afmelding senere end én måned før kursets begyndelse tilfalder det samlede beløb skolen. Se højskolens betalingsbetingelser her.

Afbestillingsforsikring

Der kan tegnes afbestillingsforsikring hos Europæiske Rejseforsikring (6% af kursets pris). Afkryds feltet på tilmeldingsblanketten og modtag et uforpligtende tilbud fra Europæiske Rejseforsikring.

Tilmeld dig her
Tag og skriv! og Åndens Liv er udskudt til 2022
Grundet forlængelse af de landsdækkende restriktioner, er vi desværre nødsaget til at udskyde de to januarkurser Tag og skriv! og Åndens Liv til 2022.
Er du tilmeldt et af kurserne, vil du modtage yderligere information fra skolen snarest.