Tag og skriv! – stof - Testrup
21.07.2024-27.07.2024

Tag og skriv! – stof

Dette års Tag og skriv! giver med undertitlen STOF anledning til at dykke ned i det materielle, tekstens sammensætning så vel som tøjets og stjernernes.

Stof er materie, masse “med bestemte egenskaber”, skriver ordbogen. Det materiale, universet er gjort af, er stof, grundelementeterne i en afhandling eller en roman, fløjl, silke, denim er stof. 

Dette års Tag og skriv! giver med undertitlen stof anledning til at dykke ned i det materielle, tekstens sammensætning så vel som tøjets og stjernernes. Når man beskæftiger sig med stof, beskæftiger man sig næsten uundgåeligt også med fremstillingen af stoffet, med kreativiteten selv, hvad enten den foregår i et laboratorium, ved en væv eller foran et skrivebord. 

Kursets kerne er vores skriveværksteder, ledet af en række af Danmarks dygtigste forfattere. Som kursist melder man sig på et hold med enten fiktion, poesi, manuskript eller læseværksted og tilbringer formiddagene og en del af eftermiddagene med at udvikle sin skrivning og læsning med holdet. Derudover belyses temaet stof i inspirerende foredrag ved forskellige forfattere og forskere, og der er oplæsningsaftener, koncert og festmiddag.

skriveVÆRKSTEDER

 

 

MANUSKRIPT

v. Iben Mondrup, Anders Abildgaard og Christian Dorph

Hvis du er en garvet skrivekursusdeltager, som arbejder seriøst på et sammenhængende manuskript, er Manuskriptvejledning måske noget for dig. Vi skal knokle koncentreret med tekstkritik og omskrivning. Vi skal undersøge, hvad du skriver, hvordan du skriver, hvorfor du skriver, og vi skal arbejde med del og helhed, ydre form og indre sammenhæng set i forhold til stof og tematik.  Alle skønlitterære genrer er velkomne. Det er en forudsætning, at du har taget springet fra den enkelte tekst til forsøget på at samle tekster, at du med andre ord har et manuskript, som du brænder for at forbedre.

POESI

v. Mette Moestrup og Lars Skinnebach

Kurset er for dig, der gerne vil arbejde specifikt med digtningen. Vi skal læse ny og gammel poesi, gå i dybden med dens betydning og billeddannelser og arbejde med poesien som en helt særlig måde at forstå verden og os selv på. Vi skal både arbejde med nærlæsninger af de tekster, du skriver, og stille dig opgaver, der får dig til at udvide dit syn på egen skrift.

FIKTION

v. Luka Holmegaard, Amalie Smith, Glenn Christian, Pernille Abd-El Dayem og Mathilde Ravn Melvang

Vi tror ikke, at man kan lære at skrive af andre, men med gode skriveøvelser og kvalificeret og konstruktiv kritik kan du blive udfordret og provokeret og bedre til at vurdere, hvad der er godt og skidt, når du skal finde din egen stil og din egen måde at skrive på. Det vigtigste er, at du har lysten til at skrive, og at du har mod på at forbedre og skærpe dit udtryk og få afprøvet talentet.

På fiktionsværkstederne er der plads til alle slags tekster: fragmenter, digte, prosa, breve – alle tænkelige genrer og stilarter.

LÆSEVÆRKSTED

v. Elisabeth Skou Pedersen

I læseværkstedet giver vi læsningen vores fulde opmærksomhed. Vi læser sammen, så du skal ikke have læst noget på forhånd. Vi skal ikke bare afkode en forfatters intention eller et værks ’betydning’. Vi taler sammen om litteraturen og åbner på den måde det skrevne for sanserne, tankerne og vores bevidsthed om forholdet mellem kunsten, os selv og den verden, vi lever i.

UNDERVISERE

Iben Mondrup
Iben Mondrup
Manuskript
Anders Abildgaard
Anders Abildgaard
Manuskript
Christian Dorph
Christian Dorph
Manuskript
Mette Moestrup
Mette Moestrup
Poesi
Lars Skinnebach
Lars Skinnebach
Poesi
Luka Holmegaard
Luka Holmegaard
Fiktion
Amalie Smith
Amalie Smith
Fiktion
Glenn Christian
Glenn Christian
Fiktion
Pernille Abd-El Dayem
Pernille Abd-El Dayem
Fiktion
Mathilde Ravn Melvang
Mathilde Ravn Melvang
Fiktion
Elisabeth Skou Pedersen
Elisabeth Skou Pedersen
Læseværksted, foto: Maria Dønvang

Praktiske oplysninger

Indkvartering

Værelserne er placeret parvist omkring en entré og et badeværelse eller med eget bad og toilet. Det er også muligt at sove på sovesal. Priserne er totalpriser og indbefatter undervisning, fuldt ophold inklusiv sengelinned og håndklæder, bus mellem Aarhus H (fra DGI-huset) og Testrup Højskole på ankomst og afrejsedage, undervisningsmaterialer samt madpakke til hjemrejsen.

Priser

Dobbeltværelse: kr. 5.100,-

Enkeltværelse: kr. 6.300,-
Tillæg for værelse med eget bad og toilet: kr. 500,-

 

Dagkursist: kr. 3.900,-
Inklusiv alle måltider, aftenarrangementer mv. på skolen.

 

Sovesal: kr. 2.000,-
Studerende under 30 år og medlemmer af elevforeningen kan indkvarteres på sovesal. Kopi af studiebevis sendes til testrup@testrup.dk. Medbring selv sengelinned og håndklæde.
(Prisen kan ikke kombineres med andre rabatter.)

 

Som medlem af Testrup Højskoles skolekreds eller elevforening kan du deltage på kurset med 15 % rabat. Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig.

Afbestillingsforsikring

Testrup Højskole har et samarbejde med Europæiske Rejseforsikring, hvorigennem vi formidler afbestillingsforsikringer. Ønsker du i forbindelse med din tilmelding at tegne en afbestillingsforsikring, kan du gøre det her:  Link til køb af Afbestillingsforsikring

Afmelding

Depositum tilfalder skolen ved afmelding. Ved afmelding senere end én måned før kursets begyndelse tilfalder det samlede beløb skolen. Se højskolens betalingsbetingelser her.

Brochure

Download brochuren for Tag og skriv! – stof her.

Tilmeld dig her
Overvejer du Testrup Højskole?

Tilmeld dig onlinemøde den 13. maj og stil alle dine spørgsmål til vores elever.