
7. juli - 13. juli 2019
Til sommer kan du få fuld musik på Testrup Højskole! For alle aldre, i alle genrer fra morgen til aften! Vi har fornøjelsen af at invitere voksne samt familier med børn fra 10 år og opefter.
Vi har forskellige hold, som du kan vælge mellem – nogle henvender sig til børn og unge (10-17 år), mens andre primært er for de voksne (13-80 år). De, der ikke spiller musik, har mulighed for at stifte bekendtskab med farver og lærred på billedkunstholdet. Vores ambition er at skabe spændende faglige udfordringer i et positivt og energisk samvær med familien og alle de nye venner, du møder.
Ud over undervisningen på holdene lægger vi vægt på det store fællesskab, som højskolerammerne muliggør. Det udfolder sig f.eks. på morgensamlingerne, hvor vi samles i foredragssalen til en sang og en god historie, ved måltiderne og ved eftermiddags- og aftenarrangementerne, hvor vi leger, synger, jammer eller danser folkedans. Eller synger i kor, lytter til foredrag, bager snobrød, diskuterer musik, holder fest, spiller spil og meget andet.
Vi har lagt en foredragsaften ind i programmet, som perspektiverer musikken i samfundet og lægger op til debatter ugen igennem.
Du/I tilmelder jer et grundhold, som følges hele ugen. Det ligger fast hver formiddag, og igen sidst på eftermiddagen. Over middag har du mulighed for at vælge et eftermiddagstilbud – dette vælges først på kurset.
Anne-Grethe Severinsen og Thomas Zeuthen
JUNIOR-ROCK (10-13 ÅR)
En hel uge med det bedste i verden: Fed musik, nye venner, fed musik, sjov og leg, fed musik, udklædning, fed musik, musikvideo – og fed musik. Vi glemte det bedste – DU er stjernen! Vi blander guitarfræs med trommefills og keyboardcreme, og på toppen af det hele drysser vi rigeligt med sangerstjernestøv. Spiller du andre instrumenter, så finder vi også en plads til dig. Traditionen tro bliver der nok også plads til en lille musikvideo og kursets vildeste udklædningsshow, når vi fredag fyrer vores repertoire af med attitude, selvtillid og lækkert hår!
#/ Johannes Brandstrup & Kristian Skårhøj
PLAYLISTEN (13-17 ÅR)
Drømmer du om selv at spille med, når du hører dit yndlingsnummer på Spotify? Det kan du komme til på dette hold, hvor vi kun spiller yndlingsnumre! Og det sker ovenikøbet sammen med andre på samme alder. Der er dømt hygge, grin og god musik i en hel uge fra morgen til aften. Du melder dig på et instrument eller sang, og alle er velkomne. Vi skal arbejde intenst med at blive supersprøde i sammenspillet, så vi til sidst kan lave en forrygende koncert for resten af skolen.
#/ Oliver Sandø Klemmensen & Johan Horsmans
¡AZÚCAR! (fra 13 år)
Azúcar betyder sukker på spansk og er blevet et musikalsk synonym på cubansk for, når noget bliver så fedt og hedt, at man bare ikke kan andet end at råbe azuuuucar! På vores hold skal vi på jagt efter azúcar. Vi skal arbejde med afrocubanske rytmer, der nedkalder Orishas (guder fra den cubanske santería-religion) og får krøblinge til at danse og blinde til at se. Vi skal spille montunos, blæserriffs og komplekse guitarfigurer, så benene ikke kan stå stille. Vi skal forbi Cuba, Venezuela, Brasilien og måske en enkelt afstikker tilbage til rødderne i Afrika. Som det er med den her slags rejser, er det aldrig helt til at sige, hvor jagten fører os hen – og om vi kommer helskindet hjem igen.
Der er plads til at øvede kan nørde med komplekse rytmer, udvidede akkorder og improvisation, ligesom der er masser af plads til, at nybegyndere kan få kendskab til nye instrumenter og musikgenrer.
#/ Rasmus Hvelplund Kristiansen
MUSIKPRODUKTION (fra 13 år)
Kom og lav musik i studiet. Alle er velkomne – nybegyndere som øvede! Vi skal bruge computeren som kreativt redskab, og mulighederne er mange: Måske har du skrevet sange på forhånd, som du gerne vil indspille og producere i løbet af ugen. Måske vil du arbejde med sounden på din guitar, din saxofon eller et andet instrument og indspille over en masse forskellige tracks, du vil lave en podcast eller springe ud som digter eller tekstforfatter. Det kan også være, at du vil fjerne lyden fra en animationsfilm og komponere din egen filmmusik. Måske vil du bare gerne lave et KÆMPE hit! Kom med dine idéer og drømme og lad os være kreative sammen. Medbring din egen bærbare eller brug en af skolens computere.
#/ Jacob Bach
COPYCATS (fra 13 år) p.t. optaget
Inspireret af Dr. Dantes teaterforestillinger skal vi lave et kreativt musikværksted, hvor kendte, klassiske pop- og rocknumre bliver lavet om til vores helt egne fortolkninger. Vi skal bryde musikken ned i dele og sætte den sammen på en ny måde. Det er er sjovt at komponere oven i en kendt sang – man kan gøre den til lige hvad man vil. Vi skal spille meget på holdet. Vi skal afprøve forskellige idéer ved at spille dem, og alle kan selvfølgelig byde ind med deres egne forslag.
Jeg har sange med, som vi skal arbejde med ud fra nogle klare ”spilleregler”.
Alle er velkomne på holdet, men som udgangspunkt er det godt at være let øvet på sit instrument.
#/ Anders Møller
DAMEHOLD: IN AND OUTTA LOVE (fra 13 år)
I 00’erne var der to powerkvinder med lavtaljede bukser og noget at sige om kærligheden: Shakira sang om at være meant to be together, mens Anastacia var outta love, citycool med sine farvede briller. Ja, kærligheden har mange sider, og vi skal bruge de to popdivaer som afsæt for at synge god gedigen popmusik sammen! Vi skal arbejde med klang, rytme, fraseringer og power, stemme- og kropsbevidsthed og naturligvis lave et par fede moves, som understreger vores budskab. Alle kan være med, så medbring dit fedeste Anastasia/Shakira outfit, eller kom som du erog mærk glæden og fællesskabet i at synge i kor.
#/ Anna Maria Dyrvig
ROCK (fra 13 år)
Temaet er eksperimenterende rockmusik. Vi skal udforske lyd og brug af diverse effekter, og vi skal lege med rytmer og taktarter. Vi kommer omkring forskellige undergenrer, så der er noget for enhver smag og alder. Tænk kunstnere som: Radiohead, Pink Floyd, Depeche Mode, Muse, Jack White, Queens of the Stone Age, CV Jørgensen, David Bowie. Undervejs vil vi fokusere på at lave og finpudse et fedt koncertsæt. På rockholdet skal du først og fremmest elske rockmusik!
#/ Rasmus Frisenvang
AFROJAZZ (fra 13 år)
På Afrojazz dykker vi ned i forskellige afrikanske rytmer og grooves.
Vi skal blandt andet spille Afrobeat med sange fra den legendariske Fela Kuti og musik fra Senegal og Mali. Måske vi også har lyst til at spille noget afro/pop-fusion a la Paul Simon?
På holdet er der meget plads til leg og eksperimenter, så vi kan forme og arrangere numrene, så de passer til vores band. Vi kommer også til at arbejde en del med improvisation over sangene, og her er plads til alle niveauer. Der er behov for alle slags instrumenter og meget gerne flere sangere og blæsere, så tøv ikke med at melde jer til – det bliver en fest!
#/ Andreas Ohrt Møller
MOTOWN SOUL (fra 13 år) p.t. optaget
Fra 60’erne og tre årtier frem havde det amerikanske pladeselskab Motown Records enorm succes med storhittende kunstnere som Stevie Wonder, Aretha Franklin, Otis Redding, The Supremes – for bare at nævne nogle. Og sangene holder stadig – bare tænk på Dancing in the street, Son of a preacher man, Master Blaster og Sitting at the dock of the bay! Motown ramte – og rammer stadig – centralnerven, og når vi spiller musikken, kommer vi helt tæt på at kunne forklare, hvorfor musikken sætter sig i kroppen som en insisterende og vedholdende bacille, umulig at ryste af sig. Vi skal bruge sangere, bas, trommer, guitar, opretstående klaver, keys og meget gerne blæsere.
#/ Anne-Grethe Severinsen
BILLEDKUNST (FRA 13 ÅR)
Har du lyst til at tegne, male og modellere - objekter, mønstre, menneskekroppe, dyrefigurer, planter og landskaber? Holdet præsenteres for forskellige muligheder og Hanne kommer med oplæg at arbejde ud fra. Herunder smagsprøver på forskellige kunstnere og kunstretninger. Som inspiration. Alle kan være med på billedkunst. Du skal bare møde op med et åbent sind.
#/ Hanne Matthiesen
#SJOV-I-VARMEN (alle er velkomne)
Der kommer et tidspunkt på musikkurset, hvor man har brug for at grille nogle skumfiduser, spille Skovstratego eller danse en ballondans. Der kommer et tidspunkt, hvor fars trommehvirvler, mors fløjtetriller eller bedstemors højskolesang bare bliver for meget, og du hellere vil gå i bare tæer på græsset, afsløre at din nabo er en varulv eller drikke saft i skyggen. Vi sætter hver dag rammerne for et par timers leg – og en aften skal vi udforske området på Det Store Testrupløb. Alle er velkomne, og vi glæder os til at fejre sommeren med jer!
#/ Kathrine Rasmussen
KOR (alle er velkomne)
Sommerkor for alle – glade stemmer – gode sange – gribende strofer – givtigt samvær. Vi begynder hver dag med en inspirerende opvarmning af krop og stemme, som samtidig er teknik på en sjov måde. Så er vi klar til at lade det klinge og swinge i flerstemmige sange: lyriske højskolesange, rytmisk pop og meget andet. Og nok så vigtigt: korsang er altid en genvej til et godt grin.
#/ Thomas Zeuthen
#/ Thomas Zeuthen
Højskolelærer siden 1996 og gennem en årrække kursusleder på højskolens musikkursus. Underviser til daglig på musiklinjen og skolens kammerkor. Uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium, suppleret med uddannelse på Center for Rytmisk Musik og Bevægelse i Silkeborg.
#/ Anne-Grethe Severinsen
Lærer og kursusleder på Testrup Højskole gennem en årrække. Uddannet cand. phil i musikvidenskab, siden aktiv i vokalgruppe, kor og diverse bands. Fokusområder: funk, groove, jazz, kor, vokalarbejde, sangskrivning og i øvrigt alt hvad der er god energi i!
#/ Hanne Matthiesen
Lærer i billedkunst og keramik på Testrup Højskole. Uddannet på Århus Kunstakademi. Arbejder med projekter inden for billedkunst, udstillinger og workshops – såvel inden for, som uden for landets grænser. Eget atelier i Aarhus.
#/ Johannes Brandstrup
Sanger/sangskriver og studerende på Rytmisk Musik og Bevægelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Spiller også en sød lille trompet fra tid til anden. Forsanger i upcoming-bandet nordnordnord og underviser i SDS på workshopbasis.
#/ Kristian Skårhøj
Sanger, pianist og komponist, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium. Arbejder bl.a. i Det Danske Drengekor og med musik i SFO og legepladser på Amager, men man kan også finde ham til avantgardekunstudstillinger, hvor han synger improsang eller som underviser i det danske kor-miljø. I 2013 udgav han sit eget kor- og percussionværk “Realm of Play” og synger ind i mellem med sit nordiske impro-ensemble Songs of the Moment. Kristian har været tilknyttet sommerkurser på Testrup Højskole siden 2002.
#/ Johan Horsmans
Guitarist og tidligere elev på Testrup i foråret 2017. Lærervikar i bl.a. musik på Sødalsskolen i Brabrand. Spiller til daglig i et ambitiøst band og drømmer om en dag at kunne leve af at skrive og spille sin egen musik.
#/ Oliver Sandø Klemmensen
Har spillet musik det meste af livet med guitar og trommer som hovedinstrumenter. Læser til daglig psykologi på Aarhus universitet.
#/ Rasmus Hvelplund Kristiansen
Cand. mag i musikvidenskab og spansk. Arbejder til dagligt som musikunderviser på Aarhus Katedralskole og Marselisborg Gymnasium. Hovedinstrument saxofon, men spiller også klaver, congas og percussion. Spiller alt fra afrocubansk rumba til jazz, og popmusik i forskellige konstellationer.
#/ Jacob Bach
Arbejder til daglig med musikproduktion og musikundervisning. Han laver lydsider til reklame- og kommunikationsfilm, laver beats, skriver børnemusik og meget mere. Derudover underviser han i guitar og andre instrumenter samt diverse musikprogrammer på aftenskoler, højskoler, gymnasier og i sit eget lydstudie i København.
#/ Anders Møller
Underviser på Syddansk Musikkonservatorium i Odense og Svendborg Medie og Sportsefterskole. Musiker og kapelmester i forskellige bands bl.a. Impro/comedy-gruppen Specialklassen. Ejer virksomheden Audio Solutions, som arbejder med musik-demensalarmer.
#/ Anna Dyrvig
Uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium med en kandidat i Rytmisk Korledelse. I øjeblikket går hun i Solistklassen på konservatoriet og specialiserer sig her i ledelse af vokalmusik. Ved siden af studiet skriver hun sange, leder koret Fryd i Aarhus, synger i lejlighedskoret RAMA Vocals og afholder diverse workshops for andre kor, firmaer og private.
#/ Rasmus Frisenvang
Cand. mag i musikvidenskab og religionsvidenskab. Arbejder til dagligt som musiklærer på Den Kreative Skole i Aarhus, Horsens Gymnasium og som lærer på Testrup Højskole. Spiller alternativ rockmusik i bandsene Puja og Oxx, og har derudover kastet sig over Flamencoguitar som ny hobby.
#/ Andreas Ohrt Møller
Studerer Musikvidenskab på 9. semester på Aarhus Universitet. Spiller klaver/keyboards i forskellige ambitiøse bands og konstellationer, men har også stor erfaring med at spille trommer, percussion, guitar og bas. Han har været i praktik som musiklærer på Testrup Højskole på efterårsholdet 2018.
#/ Kathrine Rasmussen
Bachelor i Kunsthistorie og studerer i øjeblikket på kandidaten i Designledelse på SDU. Er en del af forhuspersonalet på Østre Gasværk Teater og har ellers travlt med at se på kunst, synge i kor og dyrke yoga. Tidligere elev på Testrup Højskoles teaterlinje.
Værelserne er placeret parvist omkring en entré og et badeværelse. Priserne er totalpriser og indbefatter undervisning, fuldt ophold inkl. sengelinned og håndklæder og bus mellem Århus Hovedbanegård (fra DGI-Huset) og Testrup Højskole på ankomst- og afrejsedage.
Dobbeltværelse: kr. 4.300.-
Børn (10-15 år): kr. 2.300.-
Unge (16-17 ½ år): kr. 4.300,-
Enkeltværelse: kr. 5.500,-
Har du overnatningsmuligheder uden for skolen, kan du blive dagkursist. Som dagkursist deltager du i alle måltider, aftenarrangementer mv. på skolen.
Uden overnatning: kr. 3.600,-
Børn (10-15 år) uden overnatning: kr. 1.900,-
Unge (16-17 ½ år) uden overnatning: kr. 3.600,-
Sovesal: kr. 2.400,-
Depositum tilfalder skolen ved afmelding. Ved afmelding senere end én måned før kursets begyndelse tilfalder det samlede beløb skolen.
Der kan tegnes afbestillingsforsikring hos Europæiske Rejseforsikring (6 % af kursets pris). Afkryds feltet på tilmeldingsblanketten og modtag et uforpligtende tilbud fra Europæiske Rejseforsikring.