Nyhed

Nyt om Tag og læs! og Tag og skriv!


Gennem de sidste 13 år har vi på Testrup Højskole afholdt litteraturseminaret Tag og læs! og sammen med Dagbladet Information hvert år sat et festligt punktum for ugen med uddelingen af Montanas Litteraturpris! Vi har været glade for samarbejdet, og vi er stolte over at have været med til at pege på og præmiere nogle af de mest spændende nye navne i dansk litteratur, fx Bjørn Rasmussen, Asta Olivia Nordenhof, Jonas Eika og Hanne Viemose.

 

Nu har vi imidlertid fået lyst til at forny os. I sommeren 2021 genopstår Tag og læs! som et stort nordisk litteraturseminar i samarbejde med Nordisk Råds Litteraturprissekretariat. Vi vil i løbet af ugen tage livtag med den fineste og mest interessante litteratur fra hele Norden – alt sammen kredsende om et tema, præcis som I kender det fra Tag og læs!, men nu med et større udsyn. Temaet første år bliver ”Nordisk galskab” med nogle af de bedste forfattere og foredragsholdere fra Danmark og Norden på plakaten. Samtidig vil vi tage del i samtalen om årets nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris. Derfor rykker vi Tag og læs! til om sommeren, hvor de nominerede til prisen er offentliggjort og vinderen endnu ikke fundet. Det fulde program bliver offentliggjort i starten af december.

 

Montanas Litteraturpris ophører i første omgang i den form, I kender den, men vi har noget nyt i støbeskeen, som vi forhåbentlig kan dele med jer inden alt for længe.

 

Én ting er sikkert: det bliver stadig en festlig uge fuld af dybdegående samtaler om alle litteraturens facetter!

 

Vores skrivekursus Tag og skriv! rykkes til januar. Læs mere om årets program for Tag og Skriv! her.