05.01.2025-11.01.2025

Åndens liv – Arendt og eksistenstænkningen

Mødet mellem Arendt og eksistenstænkerne slår filosofiske gnister og inspirerer os andre til eftertanke.

Vi mennesker er ikke kun i denne verden. Vi er også af denne verden. Sådan lyder det hos den tysk-amerikanske tænker Hannah Arendt (1906-1975). Vi har hjemme i verden, og vores undren næres først og fremmest af en grundlæggende meningsfuldhed. Dette afsæt bringer Arendt på kant med den moderne eksistensfilosofi, der omtrent hævder det modsatte. For eksistenstænkere som Nietzsche, Kierkegaard, Heidegger, og Sartre dominerer oplevelsen af at være alene i en fremmed og tilfældighedspræget verden, så meningsløsheden og døden bliver tænkningens anstødssten.

For Arendt er vi aldrig alene, heller ikke i ånden. I vores aktive liv færdes vi blandt andre mennesker, og når vi tænker, forholder vi os til verden og ikke os selv. I eksistensfilosofien er vi derimod altid alene, bortset fra når, den knytter an til troen. Her bliver tænkningen håbefuld og Arendt, der selv var ateist, var optaget af kristne tænkere fra Augustin til Kierkegaard og Bultmann, med håbefuldheden som forbindelsesled.

Mødet mellem Arendt og eksistenstænkerne slår filosofiske gnister og inspirerer os andre til eftertanke. Er vi dybest set altid alene, og retter vores tænkning sig først og fremmest mod at finde fodfæste i en meningsløs verden? Eller bliver vi allerede ved fødslen føjet ind i en betydningsfuldhed, vi deler med andre mennesker?

Glæd dig desuden til fællessamlinger med højskolesang, udsøgte måltider, morgenyoga, ekskursion, teaterforestilling, hyggelig bar, festmiddag og koncert.

PRAKTISK INFO

INDKVARTERING

Værelserne er placeret parvist omkring en entré og et badeværelse eller med eget bad og toilet.

Det er også muligt at sove på sovesal.

Priserne er totalpriser og indbefatter undervisning, fuldt ophold inklusiv sengelinned og håndklæder, bus mellem Aarhus H (fra DGI-huset) og Testrup Højskole på ankomst og afrejsedage, undervisningsmaterialer samt madpakke til hjemrejsen.

PRISER

Dobbeltværelse: kr. 5.250,-
Dobbeltværelse med eget bad: kr. 5.750,-

 

Enkeltværelse: kr. 6.500,-
Enkeltværelse med eget bad: kr. 7.000,-

 

Dagkursist: kr. 4.000,-
Inklusiv alle måltider, aftenarrangementer mv. på skolen.

 

Sovesal: kr. 2.000,-
Studerende under 30 år og medlemmer af elevforeningen kan indkvarteres på sovesal. Kopi af studiebevis sendes til testrup@testrup.dk. Medbring selv sengelinned og håndklæde.
(Prisen kan ikke kombineres med andre rabatter.)

 

Som medlem af Testrup Højskoles skolekreds eller elevforening kan du deltage på kurset med 15 % rabat. Gør opmærksom på dit medlemskab, når du tilmelder dig.

AFBESTILLINGSFORSIKRING

Testrup Højskole har et samarbejde med Europæiske Rejseforsikring, hvorigennem vi formidler afbestillingsforsikringer. Ønsker du i forbindelse med din tilmelding at tegne en afbestillingsforsikring, kan du gøre det her: Link til køb af Afbestillingsforsikring.

AFMELDING

Depositum tilfalder skolen ved afmelding. Ved afmelding senere end én måned før kursets begyndelse tilfalder det samlede beløb skolen. Se højskolens betalingsbetingelser her.

BROCHURE

Download brochuren for Åndens liv – Arendt og eksistenstænkningen her.

Tilmeld dig her
Book en rundvisning

Er du nysgerrig på Testrup Højskole? Du er velkommen til at kigge forbi og få en rundvisning.