Faciliteter

Vand Skov By

Testrup Højskole ligger i et lille landsbymiljø ca. 13 km syd for Århus, smukt placeret tæt på skov og strand. Her er luft til lungerne.

Ikke længere end 5-6 km væk ligger marselisborg skovene. Det er et meget smukt skovområde, perfekt til lange løbe- og mountainbiketure, skrånende ned mod langstrakte badestande – gode badestrande vel og mærke. Bevæger man sig syd for skovene, forbi Moesgård Strand, kommer Fløjstrup. Og tager man turen langs stranden om sommeren, bliver det helt carribisk, med træerne hængende ud over skrænterne.

Vender vi blikket mod Århus rummer byen et af verdens smukkeste universiteter samt et væld af videregående uddannelsesinstitutioner, studentermiljøer, biografer, teatre, scener for både klassisk og rytmisk musik, kulturelle undergrundsmiljøer, museer, caféer, biblioteker, kirker, stormagasiner, specialbutikker – kort sagt alle de ting, der er karakteristiske for et storbymiljø.

Men Århus er ikke ligefrem nogen jungleagtig storby. Den er en miniature-storby, som er forholdsvis let at finde rundt i. Ved specielle lejligheder, f.eks. i forbindelse med Århus Festuge, kulturnat eller andre spændende arrangementer, drager hele højskolen af sted til Århus. Men i det daglige er det ikke ualmindeligt, at grupper af elever tager af sted om aftenen for at gå i biografen, se et bestemt teaterstykke eller overvære en koncert.

Det er let at komme tilbage til Testrup Højskole efter en aften i Århus. Buslinje 19 afgår fra Århus centrum lidt over midnat og kører Testrup-eleverne til Mårslet (2 km fra Testrup). Indtil ca. 23 er det også muligt at toget til Mårslet.

Mere om Århus:

www.aarhus.dk / www.visitaarhus.com
Århus Universitet
Voxhall
Studenterhus Århus
Århus Festuge
Musikhuset Aarhus
Musikcaféen
Train
Fatter Eskil
ARoS
Den Gamle By
Moesgård Museum
Aarhus Teater
Entré Scenen
Opgang 2 Livsteater
Aarhus Symfoniorkester
Den Jyske Opera
World Music Center
Kulturhus Ridehuset
SPLAB Speciallaboratorium for kunst og offentlighed
Spanien 19 C
Århus Kunstbygning
LYNfabrikken
Katapult
Filmbyaarhus