Pressemeddelelse

Ny viceforstander på Testrup Højskole

 

Det er med stor begejstring, at vi kan offentliggøre, at Rasmus Dyrvig Henriksen pr. 1. august 2019 tiltræder stillingen som viceforstander på Testrup Højskole. Stillingen har været ubesat, siden Simon Axø overtog roret som forstander i sommeren 2017. Rasmus er 32 år og kommer fra en stilling som seniorrådgiver i det norske undervisningsministerium i Oslo, hvor han har arbejdet de seneste tre år. Inden da har han arbejdet to år i den norske styrelse for uddannelse. Rasmus har således et særdeles godt kendskab til den skandinaviske dannelses- og uddannelsesdebat.

 

Rasmus har en baggrund fra statskundskab som cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har desuden studeret i Istanbul. Han har derudover undervist i politisk teori og videnskabshistorie på Aarhus Universitet.

 

Rasmus var elev på Testrup Højskole i 2006 og har siden holdt forbindelsen til skolen trods job og familie i Norge. Han har således været aktiv i Testrup Højskoles elevforening i seks år fra 2006-2012 og er hver sommer vendt tilbage som gæsteunderviser på et af skolens sommerkurser. Det understreger hans store passion for skolen, og forstander Simon Axø udtaler i den forbindelse:

 

Rasmus har et vindende væsen og en stor kærlighed til Testrup Højskole. Lige så vigtig er hans organisatoriske tæft og administrative erfaring og sidst men ikke mindst, gør hans brændende engagement for højskolens idé, positive indstilling samt indsigten i den aktuelle dannelsesdiskurs ham topkvalificeret til stillingen som viceforstander. Jeg ser meget frem til at få Rasmus med ombord.

 

Rasmus skal indgå i den daglige sparring og ledelsesmæssige opgavevaretagelse med forstanderen. Derudover får han valgfagsundervisning og dermed den tætte elev- og medarbejderkontakt, som er en vigtig del af stillingen som viceforstander på Testrup Højskole. Rasmus ser frem til begge aspekter og udtaler:

 

"Testrup Højskole har været en vigtig del af mit liv siden 2006, hvor jeg selv gik på forårsholdet. Nogle tager til syden for at få sol og lade batterierne op. For mig har Testrup været det sted, som har givet mig overskud. Mine ophold på skolen har altid været en fantastisk vitaminindsprøjtning af kreativitet og fællesskab. Jeg glæder mig rigtig meget til at begynde i stillingen som viceforstander. Det, at jeg både skal arbejde strategisk med skolens udvikling og undervise i valgfag, er en drømmekombination. Jeg glæder mig til den tætte kontakt med eleverne – både de nye og de gamle."  

 

Rasmus flytter ind i lærerboligen på Testrupvej 104 sammen med sin kone Ragna og deres datter Inger.