Teaterlinjen

Et anderledes fællesskab

Et anderledes fællesskab

 

Teaterlinjen er for dig som har lyst til at lege. Og for dig, der har mod på at se verden og på dig selv med nye øjne! 

Vi forsøger at udfordre os selv og hinanden hver eneste dag. Vi eksperimenterer med former, bevægelser, ord og forsøger at finde ind til kernen af teatret. Vi stiller spørgsmålstegn ved indgroede opfattelser og forventninger om hvad teater og skuespillere er. Vi laver ikke klassisk kukkasseteater, men leder efter andre veje og vinkler i den dramatiske proces i forsøget på at finde den bedste metode til at fortælle den bedste historie på. 

Det er vigtigt at turde vise sit arbejde frem for de andre elever på linjen før det føles perfekt og færdigt. Vi ved, at det er en af de større udfordringer, og derfor bruger vi tid og energi på at opbygge et kærligt og forpligtende fællesskab på linjen. Et fællesskab du kan blive del af.

 

Teaterlinjen er også

Mindre og større forestillinger, improvisation, komposition, billeder, impuls, rytme, kontakt, fight, partitur, fysik og små og store følelser, fokus og retning, alvor og leg, åndedræt, stemme, musik, latter, sved, sang, tilstedeværelse, spejling, teaterbesøg, klassikere og ny dramatik, karakterarbejde, monolog, dialog, stedspecifik, interaktivt og relationel teater, volapyk, fortolkning, film, mimik, instruktion, MasterClass, studierejser, massage, personlig vejledning, soloforestilling, konflikt og forløsning.

 

Undervisere

Gitte Krogsbæk Schriver og div. gæstelærere (professionelle skuespillere, instruktører, dramaturger, sangere, m.m.) 

Teater udtrykkes først og fremmest med kroppen. Det kan herudover udfoldes gennem lys, rekvisitter, kostumer og ord. Men dit fysiske udtryk skal du lære at kende gennem følgende discipliner: Improvisation og komposition. Impuls, rytme, kontakt, stage fight, teatersport, fysisk arbejde med rekvisitter. Partitur og samarbejde. Tryghed, tilstedeværelse, små og store følelser. Sang, musik, åndedræt, latter og sved på panden. Vi arbejder med kroppens fortælling og du undersøger "verdens mindste maske" - den røde næse og finder magien, nærværet, timingen og kontakten med dine medspillere og publikum.

Vi skaber en forestilling på baggrund af en klassisk forestillingstekst. Ved hjælp af dramaturgisk tekstanalyse og temabearbejdelse improviserer vi os i fællesskab frem til vores helt egen klassiker og leger undervejs med forskellige teatergenrer.

Teater ud af huset! Stedspecifik forestilling. Tableauer og billeder. Figurarbejde. Gruppeenergi og dynamik.

Monologer. Dialoger. Hvordan tilegner man sig en dramatisk tekst og finder sin karakter. Du skal arbejde med tekster fra klassisk, moderne og ny dramatik. Ved hjælp af tekstanalyse, karakterarbejde, sekvensinddeling og fortolkning gør du teksten til din egen.

Vi ser sammen på det filmiske udtryk både som tilskuere og som skuespillere. Hvordan adskiller skuespillerens filmiske udtryk sig fra udtrykket på scenen? Du skal finde det lille udtryk for at skabe et stort indtryk. Og så skal vi måske optage små scener til vores egen lille film!

Du bliver naturligvis instrueret personligt som skuespiller undervejs af linjens undervisere i alt hvad du foretager dig på scenen. Går du herudover med en lille instruktør i maven, eller har du bare lyst til selv at prøve denne side af teaterarbejdet af, er der også mulighed for dette. Du vil kunne instruere små såvel som større forestillinger undervejs i forløbet. Konsekvensen af dine sceniske valg opleves med det samme. Coaching og vejledning undervejs ved lærerne.

Vi udfordrer dig. Vi rykker også i dig. Du bliver set. Du bliver hørt!

Gå til tilmelding

Læs mere

Billeder

Tidligere elever har sagt

DINE LÆRERE

Gitte Krogsbæk Schriver  

Født 1960. Underviser på teaterlinjen samt i fagene x-rum og teatertilvalg. Herudover studievejleder. Bachelor i Æstetik og Kultur og i Musikvidenskab. Tidligere skuespiller i improvisationsgruppen "Alt på et Bræt". Arbejder til tider som instruktør, konsulent og underviser ved andre kulturelle institutioner og i erhvervslivet og fagbevægelsen. Lærer på Testrup siden 1991. Kontakt: gitte.schriver@testrup.dk


Helle Sikjær 

Født 1984. Underviser på Teaterlinjen og i faget dukkeværksted og -animation. Elev på Testrup Højskole i foråret 2006. Cand.mag. i Dramaturgi, Teatervidenskab og Performancestudier fra hhv. Aarhus og Københavns Universitet. Diplom fra den fysiske scenekunstskole DRD – Skolen for musik, dans og teater, 2009. Tidligere ansat på C:NTACT på Betty Nansen Teatret samt instruktørassistent på Teater Refleksion. Tidligere skuespiller i Teaterselskabet PSV. Helle har undervist unge i teater siden 2012 og har arbejdet med visuelt og fysisk teater, site specific teater, animationsteater, skuespilteknik, poetisk teater, devising og cross-over genrer som performance og musikteater.