Hverdagen

Hverdagen

Morgensang og morgensamling

Hver morgen samles vi efter morgenmaden i foredragssalen for at få en god start på dagen. Vi synger en sang og oplever et digt, et musikstykke, en fortælling, et stykke drama eller noget helt femte. Alt sammen tilrettelagt af grupper af elever eller af skolens lærere.

Det daglige brød

Mennesket lever ikke af brød alene. Men alligevel: De daglige måltider er en vigtig del af højskolelivet. Mad er ikke bare noget, man skal spises af med. Det er en henvendelse! Vi lægger vægt på at tilberede sunde, velsmagende og varierede måltider. Vi bruger altid friske råvarer, og vi laver alt fra bunden; ketchup, honning, knækbrød, pølser og meget mere. Vi laver dansk mad, nuanceret mad, etnisk mad, mad med omtanke, eftertænksomhed og med et budskab. Der er naturligvis altid et specielt tilbud til vegetarerne. Og brødet - det bager vi selv.

Fællesmøde

På det ugentlige fællesmøde drøfter vi samværet på skolen og planlægger weekendarrangementer, friluftsture, teaterture, koncertbesøg, filmklub, studieture, fællesarrangementer om aftenen, fester osv.

Husgruppemøde

Eleverne bor sammen i husgrupper på 11-18 personer, der ud over at dele hus også har fælles opgaver i forbindelse med rengøring og køkkenarbejde. På det ugentlige møde i husgrupperne ordnes de praktiske aftaler og indbyrdes forhold. Samtidig drøfter man idéer og forslag til forskellige aktiviteter i undervisning og fritid.

Udvalg

Meget af det, der foregår på skolen, organiserer eleverne selv gennem en række udvalg. Der er udvalg for auktion, fest, kulturcafe, trivsel, lounge, morgensamling, sport og studietur.

Hverdagen 2
Hverdagen (1)