åben koncert

11.03.2020
jubilæumstrio

Jesper Zeuthen / Jacob Anderskov / Anders Vestergaard


Saxofonisten Jesper Zeuthen, pianisten Jacob Anderskov og trommeslageren Anders Vestergaard udgør tilsammen denne trio, der med deres anmelderroste og prisvindende album "Out of the Spectacle" i ryggen besøger Testrup Højskole.


Gruppens musik er en krystalisering af et flerårigt samarbejde mellem de tre improvisationsmusikere fra tre forskellige generationer, der placerer sig et sted mellem tekstural improvisation, ekspressiv freejazz og abstrakt soul. Det er direkte og fysisk musik, der møder publikum på både udfordrende og forsonende vis, og som, i følelsesmæssig forstand, er rummelig og flerdimensionel. Trioen har udviklet et personligt sammenspil, hvor influenser, dynamikker og intentioner svæver frit mellem hinanden, fletter sig sammen i synergi og splintres i abstraktion, og hvor målet er at skabe plads fremfor at tage plads. Det er en slags forsonende blues til det store spektakel.

 

Jesper Zeuthen er en af dansk jazz’ mest distinkte og kompromisløse altsaxofonister. En saxofonist med sin helt egen klang og tone, altid på jagt efter et personligt udtryk i musikken. Zeuthen har siden 60’erne været en uomgængelig figur på den grænsesøgende og eksperimenterende del af jazzscenen, blandt andet i Blue Sun, New Jungle Orchestra, Zeuthen – Friis – Mazur og i de senere år i samarbejder med skrappe yngre musikere, hvor hans dybt personlige tilgang til musikken igen og igen har inspireret nye årgange.
Jacob Anderskov er en af de mest originale pianister i landet og har, siden sin debut i 2001, modtaget adskillige priser for sin musik. Han har spillet med Michael Formanek, Chris Speed, Airto Moreira etc. Desuden er han professor ved RMC i København.
Den yngste af de de tre, Anders Vestergaard, er overalt på den danske undergrundsscene og kendt for sit personlige touch på trommerne. Han er en del af grupperne Boujeloud, Girls in Airports, Yes Deer og Laser Nun og har spillet med Evan Parker, Lotte Anker, Thomas Morgan etc.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Arrangementet begynder kl. 19.30 og slutter kl. 22.00.
 

Entré (inkl. kaffebord):
100 kr. / 50 kr.**

** For medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds

Medlemskab af Skolekredsen kan tegnes ved at tilmelde dig her.

Årskontingentet som medlem af Skolekredsen er 150 kr. - og 50 kr. for hvert ekstra medlem af den samme husstand.


Sted:
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet

Jubilæumstrio