Åbent foredrag

20.03.2019
Foredrag og kunstfilm ved Kirsten Astrup og Maria Bordorff

Urolige hjerte – En filmkabaret af Kirsten Astrup

Med papmaché-figurer, togstewardessedrags, modeltogsulykker, nykomponeret musik og politiske, satiriske tekster tegner Kirsten Astrup og hendes samarbejdspartner Maria Bordorff et portræt af et velfærdssamfund i opløsning. Filmkabareten bygger på interviews med tidligere jernbaneansatte og togstewardesser, der har delt deres bekymringer om effektiviseringens følger og har bl.a. Danica Curcic, Rosalinde Mynster og mezzosopran Nana Bugge Rasmussen på rollelisten.
____________________________________________________________________
Kirsten Astrup (f. 1983) arbejder i feltet mellem film-, musik- og performancekunst. Astrup er bl.a. uddannet fra Statens Kunstakademi i Oslo og Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2017, hvor hun tog afgang med Troe og Agtsom - en filmkabaret om det danske postvæsen. Senest har Astrup vist værker på Roskilde Festival, Statens Museum for Kunst, Heartland Festival og Museet for Samtidskunst. Astrup modtog desuden Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat i 2018. 

Maria Bordorff (f. 1988) er kritiker for det skandinaviske kunstmagasin Kunstkritikk og tekstforfatter. Hun er uddannet cand.mag. i Moderne Kultur og Kulturformidling ved Københavns Universitet.


Kirsten Astrup og Maria Bordorff har arbejdet sammen på flere projekter, heriblandt Troe og Agtsom (2017), Du er et mønstereksemplar (2016), Journey to Honeymoon (2017-) filmet i Taiwan i samarbejde med Taipei Contemporary Art Center og senest Urolige Hjerte - en filmkabaret af Kirsten Astrup, som blev vist på Museet for Samtidskunst efteråret 2018. Undertiden arbejder de på et nyt filmværk kommissioneret af Munchmuseet i Oslo. I efteråret 2019 udstilles både Troe og Agtsom og Urolige Hjerte på Holstebro Kunstmuseum.
Læs mere om værket her:
Læs anmeldelser af værket her:


PRAKTISKE OPLYSNINGER
Arrangementet begynder kl. 19.30 og slutter kl. 22.00.

 

Entré (inkl. kaffebord):
60 kr. / 30 kr.**

** For medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds

Medlemskab af Skolekredsen kan tegnes ved at tilmelde dig her.

Årskontingentet som medlem af Skolekredsen er 150 kr. - og 50 kr. for hvert ekstra medlem af den samme husstand.


Sted:
Testrup Højskole
Testrupvej 110
8320 Mårslet


Interesseret?

Find eventet på Facebook her og tilmeld dig som deltagende eller interesseret.